Skip to main content

Realitatea TV, apostrofată de CNA pentru limbajul injurios a lui Rareş Bogdan

 
Realitatea TV, apostrofată de CNA pentru limbajul injurios a lui Rareş Bogdan
Foto: nasul.tv

Postul Realitatea TV a fost somat public de CNA pentru limbajul injurios al lui Rareş Bogdan din mai multe ediţii ale emisiunii Jocuri de putere difuzate în perioada 27 iulie – 18 august 2015.

La şedinţa CNA de astăzi, pentru a se apăra, a fost prezent şi Rareş Bogdan, care a recunoscut că a folosit în unele emisiuni un limbaj nepotrivit, cu "tușe groase".

Publicitate

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii Jocuri de putere:

Pe parcursul unor 11 emisiuni au existat şi nişte tuşe groase, sunt de acord că sunt tuşe groase care nu au ce căuta. Domnul de la Astaldi pe care eu l-am făcut pitic escroc, veţi vedea că se va dovedi că este exact cum am zis eu. Recunosc că am folosit nişte cuvinte contondente la adresa CNADNR.

Exemple de limbaj injurios folosit de Rareş Bogdan:

  • Astaldi aia e condusă de un escroc, un pitic escroc.
  • Am avut miniştri foarte proşti, am avut miniştri ticăloşi, am avut miniştri hoţi şi am avut miniştri care au vrut să face ceva, dar nu au reuşit.
  • Pe Victor Ponta, Rareş Bogdan îl numeşte “hoţ”, “tâlhar”, “nenorocit”, “păcălici la Palatul Victoria”.  

Propunerea de somație a fost făcută de Monica Gubernat și a primit șapte voturi pentru (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu şi Dorina Rusu) şi două împotrivă (Laura Georgescu şi Radu Călin Cristea).

Articolul de lege încălcat de Realitatea TV. 

Art. 40 cu 3 din Codul audiovizualului

(3) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu