Skip to main content

Televiziunea BBC Entertainment şi-a încetat emisia în România

 
Televiziunea BBC Entertainment şi-a încetat emisia în România

BBC Entertainment şi-a încetat emisia în România, luni seară, după ce, anul trecut, compania BBC Worldwide Channels a anunţat că această televiziune se va închide, din 2016, în Europa Centrală şi de Est, scrie Mediafax.

Publicitate

BBC Worldwide Channels, compania prin care British Broadcasting Corporation (BBC) îşi desfăşoară operaţiunile comerciale la nivel internaţional, a anunţat anul trecut că BBC Entertainment se va închide în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, începând cu 1 ianuarie 2016.

Totuşi, în România, BBC Entertainment a continuat să funcţioneze şi după 1 ianuarie, încetându-şi emisia abia luni seară.

Contactaţi de agenţia Mediafax, reprezentanţii BBC au declarat că emisia nu a fost oprită pe 1 ianuarie, aşa cum fusese anunţat iniţial, ci pe 4 ianuarie, din cauza unor aspecte tehnice.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, în grila RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu din România, în funcţie de numărul de abonaţi, BBC Entertainment nu a fost înlocuită cu nicio altă televiziune.

În schimb, în grilele RCS&RDS continuă să fie prezente BBC Earth şi BBC World News.

Televiziunea BBC Entertainment, care difuzează comedii şi drame britanice produse de BBC şi de cele mai importante companii de producţie independente din Marea Britanie, s-a lansat în România pe frecvenţa sa paneuropeană în 2009.

Pe 1 decembrie 2012, BBC Entertainment şi-a dezvoltat prezenţa la nivel naţional odată cu intrarea pe reţelele de cablu ale RCS&RDS. Atât BBC Entertainment, cât şi o altă televiziune deţinută de corporaţia britanică - BBC Knowledge (care, pe 14 aprilie 2015, s-a transformat în BBC Earth) - au intrat în grilele RCS&RDS după ce operatorul de cablu a scos din toate reţelele sale din România şi Ungaria toate canalele din portofoliul Discovery.

După închiderea BBC Entertainment, corporaţia britanică de media va continua să fie prezentă în România atât prin intermediul BBC Earth (care a înlocuit BBC Knowledge) şi BBC World News, dar şi prin intermediul programelor sale care sunt achiziţionate şi difuzate de alte televiziuni care emit pe piaţa audiovizualului românesc.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus