Skip to main content

Adrian Bucur, verificat pentru incompatibilitate: realizator la TVR şi consilier la Ministerul Culturii

 
Adrian Bucur, verificat pentru incompatibilitate: realizator la TVR şi consilier la Ministerul Culturii

Situaţia jurnalistului Adrian Bucur va fi analizată în TVR. Adrian Bucur este, în acelaşi timp, angajat al Televiziunii publice şi consilier la Ministerul culturii pe comunicare audiovizuală.

Publicitate

Deşi la sfârşitul săptămânii trecute jurnalistul Adrian Bucur a declarat pentru Paginademedia.ro că şi-a depus demisia, reprezentanţii TVR au infirmat declaraţia acestuia. Bucur spune acum că îşi redactase demisia dar "şi-a reconsiderat gestul".

Surse apropiate preşedintelui interimar al TVR au declarat pentru Paginademedia.ro că Irina Radu a depus o sesizare la departamentul juridic, în legătură cu situaţia lui Adrian Bucur ca angajat al TVR şi consilier la Ministerul Culturii. Potrivit aceloraşi surse, cazul urmează să fie înaintat şi comisiei de etică din TVR.

Contactată de Paginademedia.ro, Irina Radu a declarat:

"Nu am primit nicio demisie de la Adrian Bucur. Am solicitat verificarea situaţiei lui la departamentul de resurse umane", a precizat ea.

Potrivit regulamentului, a mai spus Irina Radu, "pentru orice colaborare, cu excepţia învăţământului, trebuie aprobarea Comitetului Director".

Ce spune Regulamentul de funcţionare al TVR:

Potrivit regulamentului de funcţionare al TVR "Nu pot fi salariaţi ai Societăţii Române de Televiziune - în calitate de realizatori, prezentatori, producători sau corespondenţi - persoane care fac parte din personalul salarizat al autorităţilor publice, precum şi al altor instituţii publice în care personalul este desemnat de autorităţi constituite prin efectul unei opţiuni politice partizane exprimate explicit."

Adrian Bucur susţine că nu s-a aflat într-o situaţie de incompatibilitate:

"Legea îmi permite să îmi iau o altă slujbă la jumătate de normă", declara el pentru Paginademedia.ro, la sfârşitul săptămânii trecute, în legătură cu situaţia de angajat al TVR şi consilier la Ministrul Culturii.

De ce a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că şi-a depus demisia, dar nu şi-a oficializat gestul?

Răspunsul lui Adrian Bucur:

"Am reconsiderat demersul meu la rugamintea si bunele intentii ale unor oameni de televiziune si nu numai, care vad din televizunea publica o institutie solida, de viitor, pentru buna informare a publicului contribuabil. E mult de facut in acest sens si sunt decis sa merg mai departe pentru asta. De altfel am fost la fel de decis si cand am ocupat o functie de conducere in televiziune."

Adrian Bucur lucrează în TVR din 2011. Ulterior, a fost şi membru al Consiliului de Administraţie, poziţie în care a fost numit la propunerea Partidului Conservator. Şi-a pierdut calitatea de membru al consiliului de administraţie la finalul anului trecut, când raportul de activitate al instituţiei a picat în Parlament, ceea ce a echivalat cu demiterea conducerii, în frunte cu Stelian Tănase.

În noul sezon Prim Plan, care a început la sfârşitul lui ianuarie, Adrian Bucur a realizat o ediţie, cea din 8 februarie.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Nu mai revin asupra faptului ca Bucur minte si dezinformeaza. Nici asupra caracterului lui. Dar am si eu o intrebare direct pe adresa doamnei Irina Radu. Asadar. De la data de 1 ianuarie (hai sa fie 5 ianuarie), pina pe 12 februarie cins s-a jucat de-a demisia si l-a intoxicat cu asta pe dl. Obae, Adrian Bucur a realizat o singura editie a emisiunii Prim-plan. Care dureaza o ora si jumatate. Pentru pregatirea ei a avut nevoie de maximum 8 ore. Asadar intr-o luna si jumatate Adrian Bucur a lucrat maximum 10 ore. Pentru asta a luat doua avansuri si o lichidare. Pai e corect, doamna Radu? Zau așa!
  • dan petrea dan petrea
    Bucur E un farsor de joasă speță. Balacareste pe toata lumea. A intrat in Tvr pe usa din fost favorizat de fistul pdg Lucescu. Cînd acesta era pe punctul de a fi demis numitul Bucur a scris un denunț in care a avut grija sa il picteze pe protectorul lui. Ar trebui concediat urgent.
  • Liviu Liviu
    V-am spus ca *** nu isi da demisia.
  • livia pila livia pila
    Gata! Deci Bucur nu a demisionat. A mai mintit o data. A cita oara? Cred ca nici el nu mai stie. Dar cum s-a produs angajarea la Ministerul Culturii? Bucur trebuia să prezinte la angajare un acord scris din partea TVR. L-a prezentat? Daca da, cine i l-a dat? Cite ore a prestat pe zi Bucur la Minister? Dar la TVR? E groasa rău, fratilor!

Trimite un comentariu

sus