Skip to main content

Alessandra Stoicescu: "Vorbim despre un act terorist, nu despre un abuz". Mircea Badea: Statul nu este interesat de bani, statul vrea să ne închidă

 
Alessandra Stoicescu: "Vorbim despre un act terorist, nu despre un abuz". Mircea Badea: Statul nu este interesat de bani, statul vrea să ne închidă

"Vorbim despre un act terorist, nu despre un abuz. Sentimentul real pe care l-am simţit a fost de frică, de lipsă de control", a spus Alessandra Stoicescu, realizatoare la Antena 3, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Sinteza zilei, transmisă pe toate cele trei posturi ale grupului Intact.

Publicitate

În aceeaşi emisiune, Mircea Badea a spus că Statul nu este interesat să obţină bani, ci să închidă televiziunile.

Dana Grecu i-a invitat pe Klaus Iohannis şi pe Dacian Cioloş la sediul Antenelor să-i cunoască pe jurnaliştii celor cinci televiziuni, înainte ca acestea să fie închise.

Ediţia specială a Sintezei zilei a fost realizată ca reacţie la notificarea ANAF-ului adresată televiziunilor Intact de a părăsi în cinci zile sediile confiscate.

La emisiune au participat în această seară foarte mulţi jurnalişti ai grupului Intact, printre care şi principale vedete ale celor cinci posturi de televiziune ale trustului de presă controlat de familia Voiculescu.

Printre aceştia s-au numărat: Dana Grecu, Adrian Ursu, Mircea Badea, Alessandra Stoicescu, Simona Gherghe, Capatos, Mirela Boureanu Vaida, Dan Negru, Andreea Berecleanu, Oana Stancu, Răzvan Dumitrescu. Mihai Morar, Razvan Simion, Cristi Brancu, Carmen Avram.

În timpul emisiunii, Mihai Gâdea, directorul Antenei 3 a anunţat: "Din seara asta ne puteţi urmări free pe internet, pentru că din seara asta s-ar putea să ne puteţi urmări doar pe internet."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, fragmente din ediţia specială a emisiunii Sinteza zilei.

Mihai Gâdea: Astăzi a avut loc ceva halucinant

Am venit la Sinteza zilei şi mi s-a umplut inima de bucurie pentru că atâţia colegi au decis că trebuie să nu fie acasă, ci aici în studioul Antenei 3. Acest post de televiziune este format din jurnalişti extrem de oneşti şi foarte mulţi telespectatori.

Astăzi a avut loc ceva halucinant, ceva fără precedent în orice ţară din întreaga lume civilizată. Multe persoane au mers în diverse sedii, au legitimat oameni. Mi s-ar părea mai corect să ne dea termen cinci min să evacuăm, pentru că să evacuezi cinci televiziuni în cinci zile echivalează cu cinci minute. Simultan cu acest ordin de evacuare, au cerut celor care ne dau curent şi apă să nu ne mai furnizeze după aceste cinci zile curent şi apă. S-a mai pomenit vreodată în România să se dea un astfel de ordin de evacuare? Răspunsul este categoric: Nu. Care este motivaţia pentru care se încalcă Constituţia României? Constituţia România spune că statul este obligat să protejeze instituţiile de presă.

Ne-am arătat dispuşi să plătim chirie la Stat pentru acest sediu. Cum sa evacuezi cinci televiziuni în cinci zile şi să trimiţi notificări că furnizorii de apă şi curent să sisteze serviciile pe care le oferă? Nici Guvernul Boc nu putea să facă un astfel de abuz. Îl salut pe Victor Ciutacu, pe Rares Bogdan, oameni care au simţit că există nişte lucruri atât de mari care să ne despartă de crezul nostru.

Dana Grecu: Îi invit pe Klaus Iohannis şi pe Dacian Cioloş să le arăt redacţia Antena 3

Eu sunt aici pentru că iubesc instituţia asta, dar indiferent de sentimentele mele ei vor face ce cred de cuviinţă. Preşedintele Klaus Iohannis i-aş transmite un apel: că mâine dimineaţă după ce îşi bea cafeaua la Palatul Cotroceni să fie de acord să-i arăt redacţia postului Antena3, cel mai important post de televiziune de ştiri din România. Domnului premier Dacian Ciolos îi fac aceeaşi invitaţie. Sunt convinsă că cei mai importanţi oameni din stat vor răspunde apelului meu.

Adrian Ursu : Cred că în toţi aceşti ani am demonstrat că suntem acolo unde e nevoie de noi. În toţi aceşti ani, oamenii de aici au arătat că abuzul poate fi oprit în România. Acum este momentul în care cineva vrea să ne elimine pe noi, crezând că astfel calea spre abuzuri va fi liberă. E nevoie să priviţi la noi, minut de minut, e absolut obligatoriu să arătaţi că sunteţi cu noi. Noi vom continua să facem demersuri prin avocaţi să arătăm că un astfel de abuz nu are cum să fie învingator.

Oana Stancu: Preşedintelui Iohanis să-i fie ruşine că nu a avut primul reacţia

Astazi primul impact a fost cel emotionant. După care m-am gandit cine ne face asta? Are legătură cu profesorul Voiculescu? Are legatura cu noi toti. Au crezut că dacă îl bagă pe profesorul Voiculescu o să ne frângă, nu ne-au frant. Preşedintelui Iohanis să-i fie ruşine că nu a avut primul reacţia. Cioloş ar trebui să răspundă în secunda asta. De ce domnii de la ANAF fac pagubă Statului român refuzând banii noştri? E această decizie în sprijinul Statului român? Nu.

Simona Gherghe: Telespectatorii mă întreabă pe Facebook dacă se închide Antena 1. Nu ştiu ce să le răspund la această întrebare. Dacă se va întâmpla, doame fereşte, să nu ne mai vedeţi să ştiţi că nu este din vina mea.

Alessandra Stoicescu: Sentimentul real pe care l-am simţit a fost de frică

Într-o zi obişnuită de muncă mi-a fost frică când am văzut nişte cetăţeni agresivi, care legitimau oamenii. Sentimentul real pe care l-am simţit a fost de frică, de lipsă de control. După o vreme m-am liniştit şi mi-am dat seama că pot să vorbesc despre un act de terorism, terorism de stat. Noi am asistat astăzi a fost terorism, pentru că este menit să stârnească frică. Prostia de comunicat al ANAF care încearcă să scuze acţiunea oamenilor de la ANAF nu are niciun fel de logica. În acel comunicat nu există un fir logic. Ce s-a întâmplat este echivalentul cu punerea unei bombe la aparatura cu care funcţionăm. Sunt mii de oameni care nu ştiu ce li se va întâmpla. Vorbim despre un act terorist, nu despre un abuz.

Razvan Dumitrescu: A fost un act de forţă.

Acesta este cel mai violent şi mai brutal moment pe care îl trăiesc în 25 de ani de presă. Orice sistem democratic se bazează pe acţiunile societăţii civile. Au venit protestari din piaţa Universităţii în studiou.

Mircea Badea: Statul nu este interesat de banii ăştia, statul este interesat să ne închidă

Tot aud despre recuperarea prejudiciilor. În cazul acesta Statul, în mod evident, nu vrea bani. Trustul Intact multe scrisori a trimis la ANAF. Noi vrem să plătim chirie, dar dacă nu ne vreţi în spaţiul ăsta spuneţi-ne să ne mutăm. Azi a fost prima comunicare de la ANAF. Statul nu este interesat de banii ăştia, statul este interesat să ne închidă. Ei n-au văzut ce e aia o ieşire în stradă, cu toata dragostea le spun că acum o să vadă. Nu putea sa vina cineva de la ANAF cu o adresa? De ce această desfăşurare de forţe?

Dan Negru: Vorbeam cu Simona, noi suntem optimişti. Eu vă aştept la revelionul Antenei, la emisiunile mele de divertisment. Construim un divertisment de calitate şi eu chiar cred că o vom face în continuare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Andrei Dan Andrei
    O ultima grosolanie, sper, marca Intact Media Group.
  • liviu liviu
    Mi-e groaza sa ma gandesc cati pensionari comunisti inghit mizeriile astea pe nerasuflate si cati neispraviti ca tariceanu le iau apararea.
    E circ ieftin, sa induioseze sufletele celor al caror pret este exprimat in galeti si mopuri.
    Astia stiau demult ca trebuie sa-si ia vira, mai ales de cand ingerul lor pretector vatmanul facut de Basescu general la apelul de seara, nu a mai putut sa ii ia sub aripa lui.
  • george george
    Antena isi va muta releul din Baneasa la Romexpo,are ordin de evacuare a cladiri nu de a opri emisia
  • Titus Titus
    În corul mizeriei comice Antena 3, că descinderi, că lovituri de forță, că abuzul, că Stalin etc., e de remarcat Negru Dan care zice ”Eu vă aştept la revelionul Antenei, la emisiunile mele de divertisment.” ... Nu că e drăguț?
  • Tibanu Tibanu
    Corul bocitoarelor timp de 4 zile ? ( incredibil pe cati oameni poate sa prosteasca )
  • Adi Adi
    Astia chiar ne cred prosti? Care 5 televiziuni? In acel sediu functioneaza doar redactia Antena 3!!! Singurul program al Antenei 1 care se produce din acest sediu este Observatorul! Care e facut de aceeasi redactie!NICIO emisiune Antena Star,Antena 1 sau altele nu se face nu acel sediu!!Ce cauta mascariciul de Dan Negru acolo??Chiar asa se compromite si asta?? Penibil!
  • Iulian Iulian
    Antenele vor difuza MIRA peste 4 zile?

Trimite un comentariu

sus