Skip to main content

Antena TV Group solicită premierului și președintelui ANAF un termen "rezonabil" de evacuare

 
Antena TV Group solicită premierului și președintelui ANAF un termen "rezonabil" de evacuare
Sediu Antena TV Group

Antenele vor un nou termen pentru evacuarea sediilor. Antena TV Group și Antena 3 solicită într-o scrisoare adresată premierului, președintelui ANAF, ministrului Finanțelor Publice și directorului general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București un "termen rezonabil" pentru eliberarea sediilor în care televiziunile grupului Intact își desfășoară activitatea în prezent.

"Solicităm, din nou, încheierea unui acord prin care să ni se permită eliberarea spațiilor într-un termen rezonabil astfel încât activitatea televiziunilor să nu fie afectată. Acest acord reprezintă o soluție legală, prin care se asigură atât respectarea exigențelor respectării libertății presei, dar și a intereselor statului", se arată în scrisoarea deschisă adresată de Antene autorităților statului competente în problema evacuării sediilor celor cinci televiziuni din Intact.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, câteva fragmente din scrisoarea semnată de directorul general al Antenei TV Group, Sorin Alexandrescu, și de directorul general al Antenei 3, Mihai Gâdea.

"Am instiintat institutiile pe care le conduceti asupra faptului ca termenul rezonabil necesar unor societati de televiziune pentru a putea realiza procedurile de relocare a activitatii tehnice, in conditiile inregistrarii unui prejudiciu minim și fara a fi perturbata activitatea de televiziune, este de aproximativ 9-12 luni; de asemenea, am comunicat institutiilor pe care le conduceti ca termenul astfel solicitat ne este necesar atat din punct de vedere operational tehnic (mutarea echipamentelor si/sau dotarea unei noi locatii cu echipamentele necesare functionarii unor societati de televiziune necesita evident un timp rezonabil, in acest sens depunem si un Memoriu tehnic intocmit de specialisti in domeniu), cat si din punct de vedere legal, avand in vedere faptul ca schimbarea amplasamentului statiei de emisie necesita modificarea Autorizatiei de asignare a frecventelor ce trebuie solicitata ANCOM si ulterior emiterea unei noi Decizii de autorizare ce trebuie eliberata de CNA. Obtinerea acestor autorizatii nu poate fi facuta in lipsa unei noi locatii care sa fie dotata cu toate echipamentele necesare emisiei.

Este termenul de 5 zile (ca si orice alt termen prea scurt pentru a permite, in mod obiectiv, mutarea) un termen prin aplicarea caruia se produce o restrangere a libertatii presei (chiar suprimare, in sensul Constitutiei), prin punerea in imposibilitatea companiilor Antena Group si Antena 3 de a-si desfasura activitatea? Raspunsul este, din nou, da.

In ceea ce priveste dreptul de proprietate al statului, astfel cum am afirmat si in cadrul discutiei din 19.02.2016, suntem gata sa incheiem un acord cu privire la conditiile evacuarii, si sa achitam statului, conform acordului, o suma care sa reprezine echivalentul folosintei pentru aceasta perioada.

Solicităm, din nou, încheierea unui acord prin care să ni se permită eliberarea spațiilor într-un termen rezonabil astfel încât activitatea televiziunilor să nu fie afectată. Acest acord reprezintă o soluție legală, prin care se asigură atât respectarea exigențelor respectării libertății presei, dar și a intereselor statului.

Va stam la dispozitie cu orice alte date si documente va vor fi necesare in vederea implementarii solutiei legale."

Scrisoarea completă este publicată pe site-ul Antenei 3

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu