Skip to main content

B1 TV, 10.000 de lei amendă pentru Lumea lui Banciu și emisiunea lui Mânăstire

 
B1 TV, 10.000 de lei amendă pentru Lumea lui Banciu și emisiunea lui Mânăstire
radu banciu
Expresiile injurioase folosite de Radu Banciu, dar și emisiunea lui Silviu Mânăstire au adus postului B1 TV o amendă. Forul audiovizual a sancționat cu 10.000 de lei televiziunea de știri. 
 
CNA a analizat cele două emisiuni încă de săptămâna trecută, însă cele două propuneri făcute de membri, o amendă de 10.000 de lei, respectiv, o somație, nu au întrunit numărul de voturi pentru ca decizia să fie adoptată. 
 
Astăzi, membri au ajuns la un consens. Șase dintre aceștia au votat pentru amenda de 10.000 de lei, propusă de Radu Herjeu. Sancțiunea a vizat articole privind informarea corectă (art 3, alineat 2 din Legea Audiovizualului), în cazul emisiunii lui Silviu Mănăstire, și limbajul injurios (40 cu 3 din Codul Audiovizual), la Radu Banciu. 
 
Paginademedia.ro prezintă în continuare cazurile sancționate: 

În emisiunea lui Radu Banciu din 9 decembrie:

  • Ei, s-au dus vremurile când pochii noştri îi făceau satanişti pe morţii de la Colectiv. Ca să recupereze un pic de imagine, zdrenţele astea, adică pochii, se vor duce acum să ridice o cruce în faţa locului cu pricina”
  • „Ce-i bătaia asta de joc, mă, la adresa oamenilor cu impozitele astea de căcat?!”
  • „Şi acum permite Guvernul, permite preşedinţia României, permit căcaţii de lideri politici să vină pochimea să le pună cruce ăstora?
Publicitate

În emisiunea lui Banciu din 14 octombrie: 

  • „Ce Sibiu,mă? Te apucă și râsul, sibienii! Sibienii trăiesc ca la țară și acuma. Sunt blocurile alea în centru, două, trei cartiere pe la marginea orașului, ce Sibiu, mă? Sibiul a rămas tot așa. Suflete de oieri, da, de pe vremuri, adevărații ciobani ai României, nu machidonii ăștia nenorociți de pe aicea. Cu brânza lor, nu vedeți că și aici e plin Bucureștiul numai de brânza lor de Sighii? Ăștia sunt, mă! Ei sunt un burg dintr-ăla exact la nivelul burgului medieval autentic, ăla din Europa Centrală. Sibiul e un oraș din Europa Centrală.”

În cazul emisiunii Dosar de politician din 8 decembrie, prezentatorul Silviu Mânăstire a comentat legea de organizare și exercitare a profesiei de medic veterinar propusă de Liviu Harbuz, deputat PSD și vicepreședintele Comisiei de Agricultură.  Mănăstire a spus că Harbuz încearcă să treacă prin Parlament o nouă lege de organizare a profesiei de veterinar care să-i avantajeze interesele și afacerile, însă realizatorul nu a adus dovezi în acest sens.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu