Skip to main content

„Dragă Camelia Voiculescu, tatăl tău este un turnător care a furat bani de la stat", o postare distribuită de sute de ori

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Derapajului Oanei Stancu a inflamat internetul. Un articol scris de jurnalista Ramona Ursu despre scrisoarea adresată de Oana Stancu fiicei lui Dan Tăpălagă a fost cea mai distribuită postare de pe un blog pe Facebook, pe ziua de ieri.

Publicitate

Materialul intitulat, după modelul scrisorii angajatei Antenei 3,"Dragă Camelia Voiculescu, tatăl tău este un turnător care a furat bani de la stat" a fost distribuit de aproape 800 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

"Dragă Camelia Voiculescu, tatăl tău este un turnător care a furat bani de la stat. Poate că aşa ar fi trebuit să-şi înceapă Oana Stancu Zamfir scrisoarea publicată pe www.jurnalul.ro. Sau poate că cel mai bine ar fi fost să tacă. Să lase scrisul pentru cei care se pricep la asta şi o fac cu inteligenţă, cu toată conştiinţa, nu din slugărnicie şi prostie. Nu a făcut nici una, nici alta. Ci a ales o variantă mizerabilă, de tip mafiot. Şi asta pentru că cea care se autointitulează ziarist în cadrul trustului Intact, deţinut de familia Voiculesu, a apelat la una dintre cele mai josnice, oribile, subumane metode de intimidare, de răzbunare, de ameninţare a unui om. Prin copilul acestuia", a scris Ramona Ursu, pe blogul Adevărul.

Între cele mai distribuite postări se mai numără trei de pe blogurile Adevărul şi una de pe blogul lui Moise Guran.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, “Dragă Camelia Voiculescu, tatăl tău este un turnător care a furat bani de la stat”, de Ramona Ursu, 768 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Aş vrea să-ţi scriu, Oana Stancu, nu doar ca de la mamă la mamă. Dar şi ca de la jurnalist la jurnalist. Dar şi asta mi-ar fi imposibil, pentru că tu nu eşti. Şi nici nu o să fii vreodată. Tu ai învăţat că presă înseamnă să îţi aperi un stăpân, chiar dacă e un hoţ. Tu ai învăţat că banii, chiar şi furaţi, sunt mai presus de orice, chiar şi de vieţi. Tu ai învăţat că, pentru interesele meschine ale unui şarlatan dovedit, ale unui puşcăriaş, poţi minţi, manipula şi jigni un întreg popor. Tu ai învăţat că perversitatea, minciuna, atacurile mafiote făcute pe ecrane sau în ziare la adresa vieţilor personale ale unor oameni sunt regulile jurnalismului. Tu ai învăţat că nu contează nimic, doar propriul interes.

2. biziday.ro, “Grijulii cu ascultarea telefoanelor dar liber prin conturile bancare…", 197 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Recenta decizie a Curţii Constituţionale, prin care este declarat neconstituţional un articol neclar din Codul de Procedură penală, a stârnit numeroase valuri în societate pentru că respectiva decizie, au interpretat unii, nu numai că nu mai permite interceptarea telefoanelor în cazuri de corupţie de către SRI, obligând DNA-ul să lucreze doar cu poliţia, dar deschide chiar calea revizuirii unor sentinţe în dosarele de corupţie bazate pe probe constând în interceptări ale SRI, predate procurorilor DNA.

3. Bloguri Adevarul, “Jihadul propagandistic”, de Sorin Bocancea, 179 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Susţinătorii lui Voiculescu sunt angajaţi într-un război după modelul jihadiştilor: folosesc ca arme bătrânii şi copiii. După ce i-au umplut de invective pe toţi cei ce le-au demascat mascarada, au ajuns să se ia de copiii acestora. După ce i-au utilizat pe oamenii ancoraţi în trecut, au trecut la abuzuri emoţionale asupra celor pe care îi aşteaptă viitorul. Şi în „experimentul Piteşti” copiii erau determinaţi să se dezică de părinţi.

4. Bloguri Adevarul, “Domnule preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt târâţi în războiul media”, de Daniela Raţiu, 110 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Un război media în care sunt târâţi copii, bătrâni, femei, instituţii, magistraţi, principii, reguli, mecanisme, Statul de Drept, tot ce am câştigat anii care au trecut şi în care ne tot învăţăm cum să trăim în democraţie. Cum să ne respectăm unii pe alţii. Pentru că ţine de esenţa democraţiei: să îţi exerciţi drepturile fără a leza drepturile celuilalt. Mitingul Antena 3 organizat vineri s-a desfăşurat sub patronajul d-voastră, oricât ar părea de deplasat! Sub steagul fluturat de d-voastră al ”libertăţii de exprimare”, sintagmă de care v-aţi agăţat fără să înţelegeţi nici până acum unde începe şi unde se termină libertatea de exprimare. V-aţi uitat la imaginile de la acel miting? Aţi stat comod într-un fotoliu şi aţi avut curiozitatea să vedeţi unde au dus declaraţiile d-voastră? Pe cine aţi cauţionat? Realizaţi acum efectele pe care declaraţiile d-voastră le-au avut?

5. Bloguri Adevarul, “Să ne fie ruşine!”, de Traian Almasan, 91 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Am primit cu mâhnire (dar fără surprindere) vestea ca bisericile fortificate din Roades şi Rotbav practic nu mai există. Le-au construit saşii acum opt sute de ani, le-au asediat şi incendiat turcii şi tătarii, dar nu le-au putut distruge. Le-am distrus noi (saşi, români, ţigani, unguri etc), ăştia care credem că ni se cuvin toate, că tot ceea ce am primit de la părinţii şi bunicii noştri sunt luate de-a gata, cadou. Nu am înţeles câte sacrificii au făcut ei, cât de mult au însemnat ideile de comunitate, mândrie locală şi respect faţă de trecut şi strămoşi. Trăim într-o eră în care nici măcar fabircile de maşini nu îşi mai propun să facă ceva durabil, pentru că altfel nu le-ar mai cumpăra nimeni următoarele modele.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tbancu tbancu
    citind articolul mi se pare atat de evident in slujba cui e "adevarul"!
    Pace si securitate!
  • mile mile
    acest ziar are sediul in cladirile guvernului, de aceea trebuie sa pupe pe ciolos

Trimite un comentariu

sus