Skip to main content

„Preaiubite conducător Dragnea, cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?", un text intens distribuit pe Facebook

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

"Cum poate pricepe unul ca Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru furt de voturi, că el, baronul-baronilor, tătuca tuturor rămăşiţelor PCR-iste de pe plaiurile mioritice, nu poate prosti milioane de „rătăciţi” pe internet", se întreabă Ramona Ursu, într-un articol de opinie publicat pe blogul Adevărul.

Publicitate

Textul, care vorbeşte, printre altele, despre legea defăimării a fost intens distribuit pe Facebook.

Articolul intitulat "Preaiubite conducător Dragnea, dar voi cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?" a fost distribuit de aproape 1.700 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"E greu pentru un individ care a controlat, zeci de ani, totul în jurul lui cu pungi de făină şi sticle de ulei să priceapă că există şi oameni care gândesc. Care au demnitate. Care au conştiinţă. Care nu pot fi cumpăraţi cu absolut nimic. Care nu pot fi manevraţi. Care îşi doresc o viaţă normală în ţara lor, care vor să îşi crească şi copiii frumos în ţara lor. Care s-au săturat să fie conduşi de toate lichelele agăţate pe veci de fotoliile călduţe plătite cu bani de la stat. Care nu acceptă niciodată niciun fel de compromis. Cum poate Dragnea să priceapă că vin nişte alegeri la care toate pomenile lui electorale, pungile acelea care l-au făcut baron de Teleorman, parlamentar, ministru, vicepremier, şef de mare partid şi tot ce a mai vrut, se vor izbi de pereţii unui Facebook unde este hulit?"

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe blogul lui Moise Guran şi una de pe nwradu.ro.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, “Preaiubite conducător Dragnea, dar voi cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?”, de Ramona Ursu, 1659 share-uri pe Facebook.

Din articol:

E frică mare printre baronii neocomunişti din PSD. Firesc. E greu pentru nişte politruci să priceapă că nu mai pot controla chiar toată ţara. E greu să vadă că există o lume pe Facebook, de exemplu, pe care n-o pot manevra în niciun fel. O lume care le-a dat peste cap, în ultimii ani, planurile de jefuit ţărişoara. Citeste mai mult: adev.ro/o2c9sd

2. biziday.ro, “Să furi de la săraci nu e haiducie, e ţigănie! Aferim, DNA!”, 905 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Săptămâna asta, ziua DNA a picat miercurea. Ştiţi că DNA-ul are câte o zi în fiecare săptămână… cheamă lumea, ca la aniversare, şi le dă câte un tort de acuzaţii de unii nici nu mai pleacă acasă, rămân peste noapte, până sunt prezentaţi instanţei… N-a fost cazul acuma, că deputaţii nu pot fi arestaţi când vrea DNA-ul. Ştiu că e mai spectaculoasă acuzarea şefului Fiscului (un prieten mai tânăr chiar m-a întrebat dacă el trebuie să-şi mai plătească impozitele, dacă şeful Fiscului e corupt) dar, credeţi-mă, pentru noi toţi, e mai importantă povestea cu romii.

3. nwradu.ro, “Metrorex recunoaşte că a minţit cu seninătate publicul”, 110 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Mai ştiţi când cei din Metrorex motivau eliminarea abonamentului de 62 de călătorii lunare (50 de lei) şi păstrarea doar a celui nelimitat (70 de lei) prin faptul că aşa au cerut călătorii, care s-au plâns că nu ştiu câte călătorii mai au din cele 62 sau că îi induce în eroare? Iată ce spune pe 9 februarie domnul Marin Aldea, director general interimar Metrorex: Este adevărat că acest titlu de călătorie era foarte utilizat şi benefic pentru călători şi am analizat mult până să luăm decizia de a scoate din portofoliu cartela de 62 de călătorii. Decizia a fost pur economică.

4. Bloguri Adevarul, “Miliţienii drepturilor omului”, de Doru Pop, 91 share-uri pe Facebook.

Din articol:

De când scriu în mediul online şi am ieşit din turnul de fildeş al „Academiei” am fost etichetat în fel şi chip. De la filosemit vândut lui Soros la antisemit, de la marxist nostalgic după Ceauşescu la neoliberal. Injuriile şi atacurile la persoană nici nu le contabilizez. Cu toate acestea, consider că legislaţia privind „defăimarea socială” este excesivă. Citeste mai mult: adev.ro/o2boq4

5. contributors.ro, “Crimă si pedeapsă”, de Vladimir Tismaneanu, 53 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Condamnarea tortionarului Visinescu este exact ceea ce trebuia să se intample cu ani in urmă dacă revolutia din decembrie 1989 nu ar fi fost deturnată, uzurpată, confiscată. Valoarea simbolică este, neindoios, remarcabilă. Le fel, aceea morală. Dar nu ne putem opri aici. Alexandru Visinescu a actionat criminal in numele unei ideologii care ii criminaliza, adică ii dezumaniza, pe cei care refuzau să ingenuncheze. “Dusmanul de clasă”, inclusiv copiii, trebuia starpit, asemeni buruienilor, asemeni lipitorilor, plosnitelor si paduchilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus