Skip to main content

Google va finanța cu 27 de milioane de euro proiecte de media digitale. Cât a atras România

 
Google va finanța cu 27 de milioane de euro proiecte de media digitale. Cât a atras România
Google-logo-the guardian
Google, finanțare de 27 de milioane de euro, pentru 128 de proiecte de media digitale. Două proiecte sunt din România, acestea atrăgând împreună o finanțare de aproape 100.000 de euro. 

Google a încheiat etapa de selectie a proiectelor castigatoare din prima runda de finantare a proiectului Digital News Initiative (DNI). Au primit finantare 128 de proiecte din 23 tari europene, valoarea totala a finanțărilor depășind 27 de milioane de euro. 

Numele proiectelor castigatoare vor fi publicate in perioada urmatoare pe pagina DNI, pe măsură ce este finalizat procesul de notificare a beneficiarilor, anunță compania.

Publicitate

Cum s-au împărțit fondurile, în infografic

  • România a primit finanțare de aproape 100.000 de euro pentru două proiecte, aflate la stadiul de prototip. 
  • Germania a atras cea mai importantă finanțare: aproape 5 milioane de euro pentru 19 proiecte, unele la stadiu de prototip, altele medii și altele mari.

 

Fondul a fost gandit sa genereze noi idei si sa dea organizatiilor de stiri europene de toate dimensiunile cadrul pentru a incerca lucruri noi, sa experimenteze si sa inoveze in spatiul digital, explică reprezentanții Google. 

Proiectul DNI a fost lansat de Google in aprilie 2015, iar la finalul anului trecut a avut loc prima runda de inscrieri a proiectelor.

Au fost primite peste 1.200 de proiecte dintre care au fost desemnate cele 128 castigatoare.

Selectarea proiectelor care au primit finantare a fost realizata de catre un consiliu format din specialisti Google si experti din mass-media europeana.

Finantarea a carei castigatori au fost desemnati este prima transa din fondul de 150 de milioane de euro ce vor fi acordati in urmatorii 3 ani. Urmatoarea runda de finantare se va deschide in luna mai 2016.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu