Skip to main content

Grijă pentru comentarii. Paginademedia.ro intră în proiectul Less Hate, More Speech

 
Grijă pentru comentarii. Paginademedia.ro intră în proiectul Less Hate, More Speech

GRIJĂ PENTRU COMENTARII. Paginademedia.ro intră în proiectul de cercetare Less Hate, More Speech, realizat de Median Research Centre (MRC). Demersul de cercetare militează pentru un mediu online civilizat, iar cercetătorii MRC vor teste cele mai eficiente forme de moderare în acest scop. 

Publicitate

Ce înseamnă intrarea Paginademedia.ro în acest proiect?

Comentariile Paginademedia.ro vor fi moderate de o echipă dedicată de la MRC, la fel ca la toate site-urile din aceste proiect: tolo.ro, gsp.ro și blogsport.ro.

Un set de condiții clare stabilite în proiect trebuie să fie respectate de către comentatori, în moderarea comentariilor.

Din condițiile de moderare:

Numele de utilizator care sunt vulgare sau jignitoare pot atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului ori ștergerea comentariilor.

Nu folosiți numele ori imaginile altor persoane (spre exemplu sportivi, personalități publice ș.a.) în numele vostru de utilizator sau în poza de profil. Nerespectarea acestei reguli poate atrage banarea sau ștergerea comentariilor.

Folosiți un limbaj civilizat. Cuvintele și expresiile licențioase pot fi moderate, indiferent dacă introduceți în comentariu cifre, simboluri, semne de punctuație ș.a.m.d.

Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Dacă un mesaj conține lucruri pe care nu le-ați spune cuiva în față sau pe care nu ați vrea să le auziți de la altcineva, e un semn că probabil nu ar trebui să îl postați.

Nu vor fi tolerate discursul urii și instigarea la violență.

Descurajăm propagarea intoleranței. Nu vom permite victimizarea ori denigrarea unor persoane sau grupuri pe baza criteriilor care includ, dar nu se limitează la: rasa sau etnia, identitatea de gen, orientarea sexuală, țara sau regiunea de origine, religia, boli sau dizabilități, statutul socio-economic . La acest capitol pot intra, printre altele: epitetele înjositoare și afirmațiile care dezumanizează și care instigă la discriminare.

Dezbatem și combatem, nu atacăm gratuit. Ne plac dezbaterile și nu ne deranjează comentariile critice sau ironice. Totuși, atacurile dure la persoană, tentativele de intimidare, amenințările sau hărțuirea unor utilizatori sau a altor persoane (precum autorii articolelor, personalități publice ș.a.) creează un mediu toxic. 

Dacă trollați puteți fi banați. Utilizatorii care postează în mod repetat conținut abuziv, folosind un limbaj vulgar și/sau agresiv, ce pare destinat să inflameze, își asumă faptul că mesajele lor pot fi moderate ori șterse și că ID-ul poate fi banat temporar sau permanent.

Nu permitem reclame și spam. Comentariile identificate ca atare pot fi șterse. Postarea repetată a unor astfel de comentarii poate atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului.

Comentariile trebuie să respecte legea, inclusiv legislația privind proprietatea intelectuală. Nici instigarea la activități ilegale nu e permisă.

Nu postați informații personale despre alte persoane 

Regulile complete, aici.

Proiectul Less Hate, More Speech, o colaborare între MRC, Central European University din Budapesta și Universitatea din Bergen, își propune să cerceteze situațiile în care atitudinile anti-democratice și instigatoare la ură se pot reduce în discursul public, în mediul online, dar și în discursurile politicienilor.

Detalii despre proiectul Less Hate, More Speech, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Sa modereze ce? Majoritatea articolelor de pe pagina de media au 0 comentarii. Si foarte rar sunt mai mult de 4-5 comentarii.
    Acum cativa ani, da, ar fi fost nevoie de moderare. Dar nu s-a facut.
    Acum e degeaba.
  • Fellicitari, sper sa scapam de troli, flameri si tot ceilalti care au doar interesul de a comenta neconstructiv, inutil sau de a ataca pe altii sau concurenta.
  • Bani de la salbaticii norvegieni investiti in *** si homosexuali. Penibil ca o publicatie sa isi dea jos chilotii pentru a fi moderata.

Trimite un comentariu