Skip to main content

Peste 90 de artişti s-au înscris la Selecţia Naţională pentru Eurovision 2016

 
Peste 90 de artişti s-au înscris la Selecţia Naţională pentru Eurovision 2016

Peste 90 de artişti vor să reprezinte România la Eurovision 2016. Ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision România a atras peste 90 de piese în cursa pentru un loc pe scena de la Baia Mare.

Publicitate

Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai.

La fel ca şi anul trecut, participanţii ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de Regulament mai au la dispoziţie 24 de ore pentru a-şi completa documentele.

Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, 7 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri şi la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producătorul Selecţiei Naţionale:

„Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi sunt interesaţi de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar şi unul la care fiecare artist aspiră să participe - şi că TVR este instituţia care le poate oferi această oportunitate.”

Următoarea etapă este preselecţia pieselor înscrise pentru Selecţia Naţională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audiţiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminică, 6 martie, va avea loc Finala Naţională.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus