Skip to main content

Polițistul Godină, "fără girofar, fără caschetă", dar cu mia de share-uri. Cronica lui Guran la cartea polițistului, distribuită în weekend

 
Polițistul Godină, "fără girofar, fără caschetă", dar cu mia de share-uri. Cronica lui Guran la cartea polițistului, distribuită în weekend

Polițistul Marian Godină este popular pe Facebook și când scrie și când se scrie despre el. O cronică a lui Moise Guran la cartea lui Godină - "Flash-uri din sens opus" - a depășit mia de share-uri în acest weekend, fiind cea mai distribuită postare din blogosferă.

Articolul intitulat "Flashuri de la un polițist adevărat, fără girofar și, uneori, chiar și fără caschetă…" a fost distribuit de peste 1.100 de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din articol:

"Cartea e plină de înjurături și cuvinte grele, dar asta doar pentru că Marian Godină nu are altceva de povestit decât viața lui, interacțiunea cu tot felul de oameni și, da, așa e viața, plină de înjurături și cuvinte grele. Dar asta doar face cartea autentică. Elementul cel mai mișto este sinceritatea. Cât despre scriitorul Marian Godină, sunt convins, vom mai auzi. Omul abia și-a făcut încălzirea și deși Flashuri din sens opus are unele stângăcii caracteristice unui debut o să îi cumpăr cartea (că pe asta de o am, am primit-o gratis) ca să-l încurajez. Și în mod cert voi fi curios să o citesc și pe următoarea." 

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe blogurile Adevărul și două de pe blogul lui Moise Guran

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. bizday.ro, “Flashuri de la un polițist adevărat, fără girofar și, uneori, chiar și fără caschetă..”, 1142 share-uri pe Facebook.

Într-o zi am găsit la recepție la Digi cartea polițistului Marian Godină, trimisă de editura Curtea Veche. Am citit-o în două nopți. Nu e groasă, nu e grea și e cam ca filmul Deadpool (la care am fost ieri) – râzi tot timpul, fără oprire. Acum, la final, mi-am dat seama că această carte ar fi fost aur pentru imaginea Ministerul de Interne sau pentru Poliția Română, dacă șefii acestei instituții ar fi fost mai dezghețați la cap. 

2. Bloguri Adevarul, “România „ne-resetabilă“ şi moştenirea „neamului prost“”, de Doru Pop, 956 share-uri pe Facebook.

„Resetarea“ societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane pentru a o realiza. Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care aşteaptă minuni din nimic. Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum. De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. 

3. biziday.ro, "Să felicităm Petrom pentru “pierderea” din 2015…", 525 share-uri pe Facebook.

Cea mai mare companie românească, Petrom, a anunțat primul an de pierderi de la privatizarea din 2004. În fapt totul este o foarte deșteaptă strategie de comunicare, pentru care compania a compilat mai multe date și operațiuni contabile, evitând de exemplu să comunice un rezultat operațional fără amortizări (care ar fi arătat performanța reală a companiei) și introducând în indicatori sub numele de elemente speciale o rescriere a activelor în valoare de 2,8 miliarde de lei. Nu e nimic ilegal în asta, e doar interesant. 

4. Bloguri Adevarul, “Domnule Iohannis, din mesajul primit via Facebook aţi înţeles exact cât a priceput şi Mihalache. Adică nimic”, de Ramona Ursu, 297 share-uri pe Facebook.

După două zile de tăcere, preşedintele Klaus Iohannis a încercat să-şi nuanţeze, vineri seară, declaraţiile referitoare la scandalul ANAF-Antene. Degeaba ne-a vorbit, ca de obicei, rar, apăsat, schiţând din când în când câte un zâmbet controlat. Nu ştiu cât a înţeles din ce s-a întâmplat, dar tind să cred că absolut nimic.

5. tolo.ro, “Câți oameni vor fi azi la mitingul Antenelor?”, 289 share-uri pe Facebook.

Am reținut ceea ce mi s-a părut ideea principală a discursului lui Carmen Avram. Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce a spus, este esențial să ne auzim unii pe alții, așa cum a pledat pe scenă realizatoarea emisiunii ”În premieră”. Ideea că acești 5.000 de oameni din spate, care au sensibil mai mulți români în spate, sau cei de la A3 fac parte dintr-o lume de rang secund, pe care ”ceilalți” nu vor să o recunoască, este exact ceea ce distruge punțile. Aici Carmen Avram are dreptate. Când îi consideri mici, ratați, meschini și vânduți pe semenii tăi, când nu recunoști dreptul la reprezentare pentru problemele a milioane de oameni, atunci simplifici viața și nu te poți dezvolta. Ne facem bine împreună sau regresăm separat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu