Skip to main content

Președintele precizează, Facebook-ul comentează. Declarațiile lui Klaus Iohannis pe tema Antene-ANAF au făcut vâlvă pe Facebook

 
Președintele precizează, Facebook-ul comentează. Declarațiile lui Klaus Iohannis pe tema Antene-ANAF au făcut vâlvă pe Facebook
Klaus Iohannis

Orice are legătură cu scandalul Antene-ANAF este intens dezbătut pe internet."Nu există nicio intenție să apăr pe cineva în fața legii", precizează președintele Klaus Iohannis, ca o reacție la valul de critici primite după prima sa declarație cu privire la cazul televiziunilor Intact.

Declarația a iscat un val uriaș de comentarii. Aproape 4.000 de mesaje au fost publicate pe pagina oficială a lui Klaus Iohannis la textul cu precizările făcute în cazul televiziunile vizate de o notificare de evacuare din partea ANAF, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

În topul postărilor din categoria politic cu cele mai multe comentarii, Victor Ponta, Traian Băsescu și Dacian Cioloș au mesaje publicate pe paginile lor oficiale de Facebook. Topul vizează intervalul 19 - 21 februarie.

Selecția a fost realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO din rândul celor mai comentate mesaje pe Facebook din rândul categoriei Politic:

1. Pagina oficiala Klaus Iohannis, 3831 comentarii pe Facebook la mesajul:

În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

2. Pagina oficiala Klaus Iohannis, 1164 comentarii pe Facebook la mesajul:

După negocieri intense și de durată, reuniunea Consiliului European s-a încheiat azi-noapte cu un acord privind relaţia dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Obiectivul major a fost păstrarea unităţii Uniunii și evitarea fragmentării. Pentru noi, importanța majoră a constituit-o respectarea pe deplin a drepturilor românilor care muncesc deja în Regatul Unit. Ei trebuie să știe, în primul rând, că accesul pe piața muncii nu le va fi îngrădit. De asemenea, vor beneficia în continuare de prestațiile sociale necontributive, iar copiii lor vor primi în continuare alocații.

3. Pagina oficiala Victor Ponta, 667 comentarii pe Facebook la mesajul:

O întrebare simplă - Dvs. ce credeți, la cine va merge luni dimineață la prima oră ANAF - la Antena 3 sau la Dl. Klaus Iohannis? "Este evident - şi am spus acest lucru de nenumărate ori - că o decizie judecătorească trebuie aplicată." - declarația lui Klaus Iohannis, 19.02.2016, Bruxelles. Dl. Iohannis se referă (ca de obicei) doar la noi, la iobagi, sau se aplică și la Domnia Sa - Moșierul? Păi e simplu de aflat - luni, 22.02.2016, ora 9.00 AM, Dl. Iohannis să permită ANAF executarea deciziei definitive și executorie a Curții de Apel Brașov (dată încă din luna Noiembrie 2015), să evacueze în maxim 5 zile casa obținută prin fraudă și fals, și să restituie suma de 640.000 EURO încasată ilegal (inclusiv chiria pe 2016)!

4. Pagina oficiala Traian Basescu, 547 comentarii pe Facebook la mesajul:

Premierul de la Grivco.

5. Pagina oficiala Dacian Ciolos, 444 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Astăzi am fost la Pitești, la Spitalul de Pediatrie, pentru a înțelege mai bine situația bebelușilor. Înțeleg că nu mai sunt cazuri grave, starea celor aflați aici este stabilă, iar cei aflați la Spitalul Marie Curie înțeleg că se află sub supraveghere.

Rămân însă două probleme de lămurit:

1) Cauza îmbolnăvirii, care la două săptămâni de la începutul crizei rămâne încă necunoscută și care trebuie identificată.

2) Modul în care a circulat informația între spitale - au existat unele deficiențe ce trebuie clarificate, cu atât mai mult cu cât înțeleg că există un sistem instituționalizat de comunicare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu