Skip to main content

PRESA DE AZI. Cațavencii, către Antene: "Țineți departe!"

 
PRESA DE AZI. Cațavencii, către Antene: "Țineți departe!"

Evacuarea Antenelor din actualele sedii este și astăzi unul dintre principalele subiecte ale presei de astăzi. Săptămânalul de satiră Cațavencii îi ironizează pe cei din grupul Intact, transmitându-le "Țineți departe!". 

"Ca jurnaliști pățiți, trecuți prin abuzurile statului de drept, îi susținem pe colegii de breaslă din trustul Intact și condamnăm încercarea ANAF de a suprima dreptul la liberă exprimare a unui trust de presă. Dar, ca jurnaliști de satiră, nu ne putem abține, așa că, băieți, Țineți departe!", a scris ziarul Cațavencii, pe prima pagină. 

Publicitate

Pe coperta Cațavencii apar mai multe vedete ale Antenelor care cară echipamente, cabluri și camere de luat vederi. În imagine apar caricaturizați Mircea Badea, Alessandra Stoicescu, Adrian Ursu, Radu Tudor, Mihai Gâdea, Dana GrecuIlie Șerbănescu și alții

"Ursule, m-a sunat Profesorul Voiculescu de la bulău. Era negru de supărare. Cică l-am trădat, că el n-a primit nici un ordin de evacuare", spune Mircea Badea, în varianta caricaturizată. 

La rândul său, Mihai Gâdea îi spune lui Ilie Șerbănescu: "Hai, bre, nea ilie, că te-ai ramolit de tot. Ce dracu'? Ți-am spus că Antena 3 e aici și acum cinci kilometri".

Despre scandalul Antene - ANAF a scris și ziarul Adevărul care spune că "evacuarea efectivă a clădirilor confiscate lui Dan Voiculescu ar putea dura câteva luni".

"Vedetele postului spun că ANAF le-a acordat cinci zile ca să părăsească sediul, când de fapt, întreaga procedură poate dura luni bune", a scris Adevărul. 

Jurnalul Național a publicat o caricatură în care ANAF-ul apare în rolul morții cu coasa. Personajul macabru stă în fața sediului din Băneasa și întreabă: "Antena 3 e aici?! Da' Antena 1?... Euforia TV? Antena Stars? ... ZU TV?

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale ziarelor de astăzi. 

România liberă: "Cine a pus adaos comercial la tratamentul cumpărat din donații pentru răniții din Colectiv". Compania de stat unifarm a distribuit spitatelor, pentru tratarea tinerilor răniți în clubul bucureștean, un kit cu medicamente care, potrivit calculelor României libere, costă mai mult decât cele cumpărate din farmacii. 

Evenimentul zilei: "Mașina de protocol a lui Gabriel Oprea, cumpărată din banii informatorilor 'Doi și-un sfert'". O parte din sumele deturnate de fosta conducere a serviciului secret al MAI au fost folosite la achiziționarea autoturismului Audi A8, în care se afla fostul vicepremier în ziua morții polițistului Bogdan Gigină. 

Kamikaze: "Stalin de la Teleorman". Pe prima pagină apare o caricatură cu Liviu Dragnea, alături de textul "a romanian hoț, comunist, securist and plângăcios ofensat" (wikipedia). 

Gazeta Sporturilor: "N-a fost 11 M? Glezna lui Hora după patru zile de la intrarea lui Stăncioiu". Ziarul se sport a publicat pe prima pagină o imagine cu glezna fotbalistului accidentat. 

Libertatea: "Bolnavă de durere". Bucureșteanca Nicoleta Vaia suferă de o afecțiune extrem de rară, mastocitoză. Adică intră în șoc anafilactic atunci când ia orice medicament, inclusiv analgezice. 

Click!: "Actrița Anca Pandrea și-a sărbătorit ieri ziua de naștere la mormântul lui Iurie Darie. 'I-am dus lui Iura tort și șampanie de ziua mea!'"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu