Skip to main content

Remus Cernea şi Mihai Sturzu vor mai multe minute de campanie TV pentru independenţi. CNA nu e de acord

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Membrii CNA nu au fost de acord cu o propunere legislativă făcută de Remus Cernea şi Mihai Sturzu cu privire la modul de desfăşurare a campaniei electorală pentru alegerile locale în audiovizual.

Publicitate

Cei doi propuneau ca fiecare candidat independent la alegerile locale să aibă dreptul la timp de antenă la studiourile teritoriale de cel mult 30 de minute, însumate pe întreaga durată a desfăşurării campaniei electorale.

În prezent, Legea audiovizualului spune că "fiecare candidat independent are dreptul la timp de antenă, la studiourile teritoriale, de cel mult 5 minute, însumate pe întreaga durată a desfăşurării campaniei electorale".

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat, astăzi, aviz negativ. Dorina Rusu şi Valentin Jucan au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce restul membrilor prezenţi la şedinţă au votat "împotrivă" (Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu, Radu Herjeu şi Radu Călin Cristea).

Ce au spus unii membri CNA despre propunerea legislativă formulată de Cernea şi Sturzu:

Potrivit lui Radu Călin Cristea, CNA nu ar trebui să impună o anumită conduită, în special televiziunilor private.

"În condiţiile în care unui candidat independent i-ar fi asigurate 30 de minute timp de antenă, unele persoane ar putea profita de generozitatea legii", a spus Cristea.

"Cele cinci minute de care beneficiază în prezent un candidat independent pe întreaga durată a desfăşurării campaniei electorale reprezintă puţin", a spus Dorina Rusu, membru CNA.

Deputaţii Remus Cernea şi Mihai Sturzu au depus, în luna decembrie a anului trecut, la Senat, ca primă Cameră sesizată, două propuneri legislative prin care solicită ca timpii de antenă, în perioada campaniei electorale, pentru candidaţii independenţi la alegerile parlamentare şi cele locale să fie măriţi de la 10 secunde în medie pe zi la minimum un minut pe zi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus