Skip to main content

Reprezentanții Antena Group, întâlnire în această săptămână cu CNA pe tema schimbării sediului

 
Reprezentanții Antena Group, întâlnire în această săptămână cu CNA pe tema schimbării sediului
cna
Membrii CNA și-au arătat disponibilitatea să discute cu reprezentanții Antenei 1 și Antenei 3 încă de astăzi legat de situația sediului. Aceștia au ales totuți să vină joi, la următoarea ședință a forului audiovizual. 
 
În debutul ședinței de astăzi, Gabriel Tufeanu, membru CNA, a deschis subiectul despre situația televiziunilor trustului Intact, somate să părăsească sediul în care activează în cinci zile, începând de luni. „Noi ca și organism de reglementare mă gândesc să cerem o părere a Antenei sau să organizăm o întâlnire cu ANAF-ul să vedem despre ce este vorba. Am văzut doar o parte, respectiv cea a Antenelor, dar nu știu - eu cel puțin - care este și părerea celeilalte părți. Mă gândesc că posturile ar putea să ajungă să nu mai emită și chiar să le retragem licența dacă ajung în această situație.”

La rândul său, Răsvan Popescu, vicepreședinte al CNA, a declarat: „Sigur că susțin mai departe care va fi implicarea noastră pe zona de reautorizare a studiourilor, pe procedura noastră de reautorizare, de termene. Cred că mai întâi ar trebui să avem o disucție lămuritoare cu cei de la Antena Group ca să vedem pe ce formulă merg ei, depun un dosar de reautorizare, când, cât avem noi să facem inspecțiile la fața locului”.

Monica Gubernat, membru CNA – Dacă dânși vor fi nevoiți să părăsească studiourile în cinci zile, noi nu putem birocratic să rezolvăm situația. Faptul că se întrerupe emisia la cinci posturi, eu cred că se produce o lezare a interesului public, drept pentru care trebuie să găsim o formulă ca să emită în continuare până se găsește o soluție.”

Publicitate

Lorand Turos – Noi putem discuta cu dânșii chiar și azi dacă dânșii consideră că avem ce discuta. Dacă ei consideră că este o problemă majoră pe care să o discute în consiliu, cred că suntem cu toții deschiși la dialog. Dacă nu consideră că e necesar, atunci, când doresc ei, joi sau postfactum.  

Pe de altă parte, reprezentantul juridic al postului le-a spus membrilor că cei din conducerea Antenei Group sunt dispuși să vină joi la discuții

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Membrii CNA, care au inchis ochii ani de-a randul, la manipularile, dezinformarea si reaua-credinda manifestata de televiziunile Intact Media Group, sa le asigure Antenelor spatiu de emisie in propriile birouri/locuinte.
  • ar fi bine ca termenul de 5 zile sa fie respectat, ca sa vedem cat de imposibila e mutarea asta. nu este exclus ca sa fie inchisa emisia pentru show, adica o zi doua, dar mai ales cu Antena 1 nu vor risca mai mult.
  • Responsabilitatea de a gasi un nou sediu revine managerilor si directorilor trustului, nu guvernului, senatului, ANAF-ului sau CNA-ului. Au avut la dispozitie mai mult de un an de zile pentru asta. De ce trebuie sa se aloce bani si timp de catre diverse institutii publice pentru a rezolva o problema a unei afaceri private?

Trimite un comentariu