Skip to main content

TVR, acord cu Walt Disney. Anatomia lui Grey, animații și pelicule de Oscar vor fi difuzate de Televiziunea Română

 
TVR, acord cu Walt Disney. Anatomia lui Grey, animații și pelicule de Oscar vor fi difuzate de Televiziunea Română

Programele Disney, din nou la TVR. După câțiva ani de negocieri, Televiziunea Română a ajuns la o nouă înțelegere în privința contractului încheiat în 2009 cu compania Walt Disney Limited pentru serialul „Anatomia lui Grey” și alte producții, printre care animații clasice precum Frumoasa și bestia și Pisicile aristrocrate. 

"În noile condiţii contractuale, SRTv beneficiază, fără costuri suplimentare, şi de un pachet generos de programe din catalogul companiei Disney. Lista titlurilor selecţionate a fost avizată recent de Comitetul Director al SRTv, aceasta reprezentând ultima etapă a renegocierii contractului", potrivit reprezentanților TVR.

Publicitate

Începând cu grila de primavară a acestui an, pentru o perioada de cinci ani, pe langa serialul Anatomia lui Grey, sezoanele 8-12, telespectatorii vor putea urmări pe posturile TVR și o selecție variată, ce acoperă toate genurile de film (filme de ficţiune de lungmetraj, filme de animaţie, miniserii), potrivit reprezentanților televiziunii publice.

Pelicule recompensate cu Oscar, BAFTA, Globul de Aur sau premiate la alte competiții internaționale de film vor putea fi văzute în anii următori la TVR 1 și TVR 2.

Animaţia clasică Disney, care n-a mai fost difuzată la TVR de peste 10 ani şi care reuneşte titluri precum „Bambi", „101 dalmaţieni", „Frumoasa şi bestia", „Pisicile aristocrate", „Doamna şi vagabondul", se va regăsi în grilele de programe ale posturilor publice de televiziune.

FILME. "The Color of Money", "Dead Poets Society", "Prizzi's Honor", "Evita", „Cinderella Man”, „Treasure Planet”, „What’s Love Got To Do With It”,"Cabaret", "Mary Poppins", „They Shoot Horses, Don't They”, „The Hurricane”, "Under the Tuscan Sun", "Hidalgo" sunt câteva dintre filmele de prestigiu pe care le vom putea urmări la TVR începând cu 2016.

Actori precum Nicolas Cage, Julia Roberts, Nick Nolte, Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Omar Sharif, Tom Hanks, Liza Minelli, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Val Kilmer, Kurt Russell, Paul Newman, Tom Cruise, Al Pacino, Colin Farrell, Meryl Streep şi Liam Neeson sunt doar câţiva dintre cei care vor în peliculele Disney care acoperă genuri diverse: comedii romantice, drame, filme western, thriller-uri, filme de aventuri şi acţiune.

CONTEXT. Din informațiile paginademedia.ro, Walt Disney încheiase cu TVR un contract de „commitment” ceea ce obliga televiziunea publică să achiziționeze toate sezoanele serialului de televiziune, ajuns în prezent la seria cu numărul 12.

TVR a mai pornit renegocierea cu mai multe companii care distribuie filme. Astfel, în luna septembrie a anului 2014 Consiliul de Adminsitrație al TVR a angajat o firmă de avocatură „în vederea negocierii modificării termenilor contractuali referitori la sumele şi termenele de plată către firma NBC Universal”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu