Skip to main content

Wow Biz, somație publică pentru telenovela Leo de la Strehaia, pentru limbaj injurios

 
Wow Biz, somație publică pentru telenovela Leo de la Strehaia, pentru limbaj injurios
madalin ionescu

Telenovela Leo de la Strehaia s-a terminat la Kanal D, dar nu și la CNA. Forul audiovizual a analizat astpzi 44 de sesizări primite de la telespectatori pentru emisiuni difuzate în toamna trecută. După mai bine de două ore de vizionare a fragmentelor din emisiunile WowBiz, forul audiovizual a decis: somație publică pentru limbaj injurios. 

Sancțiunea a vizat opt ediții WowBiz în care personaj central a fost Leo de la Strehaia și iubirile din viața lui. 

Publicitate

În ședința de astăzi a forului audiovizual a fost prezent și Mădălin Ionescu, realizatorul WowBiz care le-a spus membrilor că serialul Leo s-a încheiat la Kanal D de pe 29 octombrie, după tragedia de la Colectiv și că postul a achiziționat în toamna trecută un soft care să permită acoperirea sonoră a înjurăturilor. 

În urma vizionării și a discuțiilor cu reprezentanții postului au fost făcute două propuneri. pe de o parte a fost somația din partea Monicăi Gubernat care a remarcat o reducere a exprimărilor injurioase. Pe de altă parte, Radu Hejeu, membru CNA, a propus o sancțiune de 15.000 de lei, tot pentru limbaj injurios. „Să le dau acum o somație pentru limbaj injurios, când în septembrie le-am dat 30.000, iar asta e o recidivă…”, și-a argumentat Herjeu propunerea.

În final, somația propusă de Monica Gubernat a fost cea care a adunat cele mai multe voturi, șase, pentru a fi aprobată. 

Emisiunea WowBiz a avut trei sancțiuni în ultimul an pentru limbaj: somație, 10.000 de lei, respectiv 30.000 de lei. 

LEGISLAȚIE. Somația a fost proprusă pentru încălcarea art 40(3) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Îi doare pe ei în *** de somațiile cna-ului. Le-ar trebui niște amenzi raportate la profitul obținut în segmentul respectiv, și atunci am avea televiziuni exemplu de moralitate.
  • Ei cica o sa continue in acest sezon cu cazuri sociale:))) Cat o sa-si bata joc de altii doar sa mai faca niste bani? CNA-ul doarme?

    P.s.: Degeaba declara ca ei fac emisiuni pe cazuri sociale, daca apare amanta lui Piturca la ei in emisiune cu titlul "Viata Vicai"

    Emisiune ***, la fel si Un show pacatos

Trimite un comentariu