Skip to main content

Wow Biz, somaţie publică pentru telenovela Leo de la Strehaia, pentru limbaj injurios

 
madalin ionescu
madalin ionescu

Telenovela Leo de la Strehaia s-a terminat la Kanal D, dar nu şi la CNA. Forul audiovizual a analizat astpzi 44 de sesizări primite de la telespectatori pentru emisiuni difuzate în toamna trecută. După mai bine de două ore de vizionare a fragmentelor din emisiunile WowBiz, forul audiovizual a decis: somaţie publică pentru limbaj injurios.

Publicitate

Sancţiunea a vizat opt ediţii WowBiz în care personaj central a fost Leo de la Strehaia şi iubirile din viaţa lui.

În şedinţa de astăzi a forului audiovizual a fost prezent şi Mădălin Ionescu, realizatorul WowBiz care le-a spus membrilor că serialul Leo s-a încheiat la Kanal D de pe 29 octombrie, după tragedia de la Colectiv şi că postul a achiziţionat în toamna trecută un soft care să permită acoperirea sonoră a înjurăturilor.

În urma vizionării şi a discuţiilor cu reprezentanţii postului au fost făcute două propuneri. pe de o parte a fost somaţia din partea Monicăi Gubernat care a remarcat o reducere a exprimărilor injurioase. Pe de altă parte, Radu Hejeu, membru CNA, a propus o sancţiune de 15.000 de lei, tot pentru limbaj injurios. „Să le dau acum o somaţie pentru limbaj injurios, când în septembrie le-am dat 30.000, iar asta e o recidivă…”, şi-a argumentat Herjeu propunerea.

În final, somaţia propusă de Monica Gubernat a fost cea care a adunat cele mai multe voturi, şase, pentru a fi aprobată.

Emisiunea WowBiz a avut trei sancţiuni în ultimul an pentru limbaj: somaţie, 10.000 de lei, respectiv 30.000 de lei.

LEGISLAŢIE. Somaţia a fost proprusă pentru încălcarea art 40(3) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lucian Lucian
    Îi doare pe ei în *** de somațiile cna-ului. Le-ar trebui niște amenzi raportate la profitul obținut în segmentul respectiv, și atunci am avea televiziuni exemplu de moralitate.
  • Iulian Iulian
    Ei cica o sa continue in acest sezon cu cazuri sociale:))) Cat o sa-si bata joc de altii doar sa mai faca niste bani? CNA-ul doarme?

    P.s.: Degeaba declara ca ei fac emisiuni pe cazuri sociale, daca apare amanta lui Piturca la ei in emisiune cu titlul "Viata Vicai"

    Emisiune ***, la fel si Un show pacatos

Trimite un comentariu

sus