Skip to main content

ActiveWatch: Insolvența nu oferă nicio garanție că TVR se va redresa finaciar. Ce soluții propune organizația

 
ActiveWatch: Insolvența nu oferă nicio garanție că TVR se va redresa finaciar. Ce soluții propune organizația
tvr

ActiveWatch este de părere că intrarea în insolvență nu este o soluție pentru redresarea financiară a Televiziunii Române. Organizația neguvernamentală cere Parlamentului și Guvernului să ia măsurile "fără de care TVR nu va putea supraviețui: modificarea radicală a legii de funcționare și indexarea taxei de televiziune în raport cu inflația". 

Publicitate

ActiveWatch spune într-o scrisoare deschisă că mediul politic este principalul vinovat pentru situația în care se află astăzi TVR.

"Mediul politic este principalul responsabil de situația dezastruoasă a televiziunii publice, prin managementul incompetent și corupt pe care l-a numit la conducerea instituției de-a lungul anilor, prin mecanismele legale care au permis jefuirea resurselor TVR fără niciun control public și nicio consecință legală și, mai ales, prin refuzul sistematic de a modifica legea 41/1994 și de a actualiza nivelul taxei de televiziune. Iar acum, după ce a “reușit” aceste “performanțe”, mediul politic pedepsește tot televiziunea publică cu o soluție ce pune în pericol misiunea constituțională a serviciilor publice de radio și televiziune", spune ActiveWatch.

Paginademedia.ro prezintă poziția publică a ActiveWatch cu privire la propunerile de modificare a legii privind funcționarea posturilor publice de radio și televiziune. 

 "Astăzi, se discută în Parlament modificări legislative ce vizează funcționarea serviciilor publice de radio și televiziune. Una are ca scop intrarea TVR în insolvență. Cealaltă, o măsură necesară, dar insuficientă – separarea funcțiilor de Președinte de cea de Director General.

Principalii vinovați de situația televiziunii publice dau dovadă de lașitate și nu își asumă măsurile care se impun pentru salvarea instituției.

Insolvența nu oferă nicio garanție că TVR se va redresa finaciar. În schimb, reprezintă o măsură ce provoacă temeri întemeiate privind respectarea misiunii publice a TVR și ridică semne de întrebare privind soarta activelor administrate de TVR.

Mediul politic este principalul responsabil de situația dezastruoasă a televiziunii publice, prin managementul incompetent și corupt pe care l-a numit la conducerea instituției de-a lungul anilor, prin mecanismele legale care au permis jefuirea resurselor TVR fără niciun control public și nicio consecință legală și, mai ales, prin refuzul sistematic de a modifica legea 41/1994 și de a actualiza nivelul taxei de televiziune. Iar acum, după ce a “reușit” aceste “performanțe”, mediul politic pedepsește tot televiziunea publică cu o soluție ce pune în pericol misiunea constituțională a serviciilor publice de radio și televiziune.

Cerem Parlamentului și Guvernului să dea dovadă de responsabilitate și de curaj și să ia măsurile fără de care TVR nu va putea supraviețui – modificarea radicală a legii de funcționare și indexarea taxei de televiziune în raport cu inflația."  

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Modificarea legii de functionare si cresterea taxei vor interesa audienta, vor mari calitatea programelor? Indiscutabil conducerile administrative trecute, mediul politic etc au vina situatiei de acum dar solutiile care nu tin seama decat de apararea locurilor de munca - asa cum vor sindicatele, care chiar clameaza ca insolventa va readuce cenzura ?! - sunt praf in ochii publicului! Fie se face privatizarea TVR1 urmand ca 2 si 3 sa fie posturile publice, fie prin insolventa se ajunge la o restructurare reala de personal si activitati tot e nevoie de programe de calitate, de audienta, altfel publicul va continua sa ignore posturile asa zis publice. Câtă vreme nu se va umbla la conținutul programelor, eliminând balastul și concentrând producția pe câteva linii de mare interes potențial aducătoare de audiență TVR va rămâne o gaură neagră, similară cu atâtea mari întreprinderi de stat care trăiesc din datorii și din umilirea în fața diverșilor politicieni la putere
  • Cineva spunea: da, suntem de acord ca TVR-ul sa intre in insolventa DAR deodata cu actualul Parlament al Romaniei.
    Subscriu.

Trimite un comentariu