Skip to main content

Andrei Gheorghe, invitatul lui Mircea Dinescu la Politică şi delicateţuri

 
Andrei Gheorghe, invitatul lui Mircea Dinescu la Politică şi delicateţuri

Andrei Gheorghe, realizator la Pro FM, este invitatul lui Mircea Dinescu la emisiunea Politică şi delicateţuri, difuzată duminică de la ora 15.00 pe TVR 1.

Publicitate

Pentru că invitatul său, născut în Rusia, a copilărit pe malul mării, Mircea Dinescu a decis să prepare, în prima ediţie Politică şi delicateţuri a lunii aprilie, un fel de mâncare inedit, botezat pe loc „deliciile Mării Negre”, potrivit reprezentanţilor TVR.

Andrei Gheorghe:

„Mircea e întotdeauna un interlocutor incomod, pentru că nu tace, pentru că mintea lui e antrenată şi sare, trebuie să o urmăreşti, pentru că nu ştii unde se duce, dar altfel e un interlocutor care te ţine viu”.

La rândul său, Dinescu spune despre invitatul său că este „un suflet slav plin de melancolie şi de înnegurări, pe care el şi-l acoperă cu energie şi cinism afişat”.

Despre Andrei Gheorghe:

Andrei Gheorghe s-a născut pe 14 ianuarie 1962 la Lipeţk, în Rusia. Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, iar mama sa, rusoaică, era chiar fiica directorului şcolii.

Andrei a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia rusă-engleză), la Universitatea din Bucureşti. Din 1991, realizează emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa („Videomania", „Vineri 13"), ProFM Bucureşti („Midnight Killer", „13-14"), urmate de show-urile tv „Lanţul slăbiciunilor", la ProTV, „Gheorghe", la Antena 1, apoi reia „13-14 cu Andrei", mai întâi la Radio 21 şi apoi la Radio Total. A colaborat cu trupa Paraziţii pentru albumul „Irefutabil", a cochetat cu lumea filmului, fiind scenarist, regizor, producător şi chiar actor în câteva producţii cinematografice.

În prezent, realizează emisiunea matinală a postului de radio Pro FM.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Emisiunile lui Dinescu sunt singurele pe care le mai urmăresc la TVR după închiderea TVR Cultural.

Trimite un comentariu

sus