Skip to main content

Andrei Pleşu, distribuit cu "Brâncuşi scos la mezat"

 
andrei plesu_kanal d
andrei plesu_kanal d

"Patriotismul adevărat trebuie, musai, să fie ieftin. Să nu doară. Să se manifeste prin vorbe mari despre cît de mult ne iubim patrimoniul (lăsînd în paragină sute de monumente reprezentative), despre vrăjmăşia străinilor, despre ghinionul nostru istoric", a scris Andrei Pleşu într-un articol de opinie despre cumpărarea de către statul român a capodoperei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului".

Publicitate

Materialul publicat pe blogul Adevărul a fost pe placul internauţilor, care l-au distribuit de aproape 300 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

"Şi nu ne sfiim să facem din împrejurări hotărîtoare gazetărie ipocrită, populism de paradă, prilej de etalare vanitoasă a talentelor şi virtuţilor proprii. Ne descurcăm şi fără Brâncuşi! Ne-am descurcat şi pînă acum. Mai bine îi facem un monument funerar, lîngă care, din cînd în cînd, să ţinem discursuri electorale deştepte. Cu comentariile „analitice” adiacente…", a scris Pleşu în finalul articolului său.

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe contributors.ro şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, “Brâncuşi scos la mezat”, de Andrei Pleşu,

- 298 share-uri pe Facebook.

2. contributors.ro, “A fost un politruc şi a ajuns nomenklaturist. Metamorfoza unui fost „anticomunist în privat”, de George Mioc,

- 193 share-uri pe Facebook.

3. Bloguri Adevarul, “Ştreangul de dar”, de Traian Ungureanu,

- 183 share-uri pe Facebook.

4. contributors.ro, “Difficile liberté”, de Mihai Maci,

- 177 share-uri pe Facebook.

5. tolo.ro, “Afacerile imobiliare de la TVR şi sutele de milioane de euro care cer schimbarea”,

- 108 share-uri pe Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus