Skip to main content

Cazul apei plate cu microbi "s-a revărsat" pe reţelele de socializare

 
Cazul apei plate cu microbi "s-a revărsat" pe reţelele de socializare

După cazul Brădet, încă un scandal alimentar a lovit România. Cinci sortimente de apă îmbuteliată care se comercializează în mai multe supermarketuri din România s-au dovedit a fi neconforme din punct de vedere microbiologic. Ştirea s-a răspândit cu repeziciune pe Facebook.

Publicitate

Articolul scris de Evenimentul zilei sub titlul "APĂ PLATĂ TOXICĂ în HIPERMARKETURI. LISTA NEAGRĂ în care apar CINCI MĂRCI cu LIMITE ale parametrilor MICROBIOLOGICI depăşite de MII DE ORI. În Ilfov şi Harghita sunt IZVOARELE ESCROCHERIEI cu apă de băut" a fost distribuit de aproape 300 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Protecţia consumatorilor" a descoperit o escrocherie cu apă de băut vândută în Bucureşti, în magazine mari. Mai multe sortimente de apă plată vândute în hypermarketuri şi supermarketuri au indicatori microbiologici depăşiţi şi de mii de ori. Pur şi simplu între produs şi etichetă nu mai exista nicio legătură. Consumatorii au crezut că beau apă curată şi sigură din punct de vedere microbiologic şi în realitate consumau apă plată mai toxică decât ceea ce puteau să bea de la robinetul de acasă."

Între cele mai distribuite articole de pe site-urile de ştiri se mai numără una de pe tvr.ro şi una de pe hotnews.ro.

Cele mai share-uite articole de pe site-urile de ştiri, într-o selecţie realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. evz.ro, “APĂ PLATĂ TOXICĂ în HIPERMARKETURI. LISTA NEAGRĂ în care apar CINCI MĂRCI cu LIMITE ale parametrilor MICROBIOLOGICI depăşite de MII DE ORI. În Ilfov şi Harghita sunt IZVOARELE ESCROCHERIEI cu apă de băut”, de Daniel Teodoreanu,

- 288 share-uri pe Facebook.

2. startupcafe.ro, “Firma in apartament: S-au publicat oficial modificarile la normele care arata cum se calculeaza impozitul pe cladire”, de Ovidiu Popica,

- 229 share-uri pe Facebook.

3. tvr.ro, “Medalie de bronz pentru echipa de ştafetă a României la 4X400 de metri la CM de Atletism în sală!”,

- 224 share-uri pe Facebook.

4. digi243.ro, “Reguli încălcate. PSD promovează politicieni cu probleme penale, PNL primeşte traseişti”,

- 154 share-uri pe Facebook.

5.hotnews.ro, “Hidroelectrica a castigat procesele cu "baietii destepti" Energy Holding si EFT”, de C.P.,

- 136 share-uri pe Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus