Skip to main content

Documentarul cu Irina Margareta Nistor "Chuck Norris vs. Communism" va intra pe Netflix

 
Documentarul cu Irina Margareta Nistor "Chuck Norris vs. Communism" va intra pe Netflix

Documentarul cu Irina-Margareta Nistor "Chuck Norris vs. Communism", care a fost prezentat de HBO noiembrie 2015, va intra anul aceasta în renumita reţea de filme Netflix. Filmul a fost difuzat în ianuarie 2016 pe canalul naţional de televiziune american PBS.

Publicitate

Criticul de film Irina Margareta Nistor va prezenta acest documentar, în care joacă Levente Molnár, la Columbia University şi la Kingsborough Community College - City University of New York (CUNY), în cadrul unui eveniment cultural realizat în aprilie de ICR New York, scrie Mediafax.

Pelicula prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis câtorva milioane de români să eludeze regimul represiv comunist.

Filmul spune povestea Irinei Margareta Nistor, o femeie foarte hotărâtă şi pasionată, a cărei voce pătrunzătoare şi marcantă a inspirat o ţară întreagă. În timpul zilei, Irina traducea filmele Comitetului de Cenzori al Televiziunii Naţionale, asistând zilnic la absurdităţile sistemului comunist care eradica rapid orice informaţie din Vest. Pe afaceristul Zamfir, care comercializa casete video, l-a întâlnit în 1985, când a dublat vocea tuturor personajelor din filmele vândute de el pe piaţa neagră - de la Chuck Norris şi Robert De Niro, până la Jane Fonda şi ET.

De asemenea, Irina-Margareta Nistor va susţine sesiuni de Q&A ("questions and answers"-întrebări şi răspunsuri) şi conferinţe în care va vorbi despre filmele din perioada comunistă, despre cenzură, dar şi despre filmele din "noul val" al cinematografiei româneşti.

Documentarul "Chuck Norris versus comunism" (2015), regizat de Ilinca Călugăreanu şi coprodus de HBO Europe, invită publicul să rememoreze era în care filmele occidentale erau disponibile doar pe casete video traficate în România comunistă.

Trailer Chuck Norris vs. Communism

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Pacat ca in Romania nu se produc filme romanesti ... Gen: Turcia, Mexic, America, etc. Pacat ca in TVR nu se lucreaza cum vrea poporul.
  • Cosmin Cosmin
    Ati "ucis" limba romana.

Trimite un comentariu

sus