Skip to main content

George Orbean, propunerea Guvernului pentru şefia TVR, respins de plenul Parlamentului

 
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Propunerea Guvernului ca George Orbean să fie noul preşedinte-director general al TVR a fost respinsă, în această seară, de plenul reunit al celor două Camere cu 185 de voturi "pentru" şi 206 "împotrivă", relatează News.ro.

Publicitate

Birourile permanente ale celor două camere se reunesc în această seară şi convoaca pentru mâine comisiile de cultură. Urmează ca o nouă numire să vină, cel mai probabil, din partea Consiliului de Administraţie, potrivit HotNews.ro.

Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş s-au întâlnit ieri seară şi nu au ajuns la niciun acord pe această temă, au declarat pentru News.ro surse politice, în condiţiile în care Orbean a fost propus de Guvern, iar PSD o vrea pe Irina Radu.

George Orbean a fost ales, marţea trecută, de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având şapte voturi favorabile, faţă de cele şase primite de Irina Radu.

Orbean a fost propus de Guvern şi a fost ales cu 7 voturi din 13 de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR. Irina Radu, propunerea PSD pentru şefia CA, a primit 6 voturi favorabile.

Tot marţi, Orbean a fost audiat de Comisiile reunite de cultură care au emis aviz negativ, cu 18 voturi ”împotrivă” şi 15 ”pentru”.

”TVR se poate salva aşa cum se poate salva orice întreprindere care se află în criză, identificând problemele care au dus la criza respectivă şi eliminându-le (...) În momentul acesta ştiu că insolvenţa este imposibil de aplicat la TVR. N-am în vedere concedieri pentru că nu îmi dau seama (...) Televiziunea este chiar domeniul când pui în balanţă producţia şi bugetul - nu se echilibrează în mod neapărat aşa cum ne-am imaginat noi că se face în construcţii sau transporturi feroviare sau alte domenii. Sunt în momentul de faţă producţii TV care costă enorm de mult şi sunt profitabile şi sunt o parte semnificativă din tot ce înseamnă portofoliul şi imaginea unui post de televiziune. Acesta este motivul pentru care nu am venit cu nişte hârtii", apre precizat Orbean în timpul audierilor.

Potrivit CV-ului său, Orbean a fost consilierul lui Stelian Tănase, fostul director general al televiziunii publice. Întrebat de ce a stat doar câteva luni alături de Tănase, el a spus că a fost ”o motivaţie personală”.

"Dintr-o motivaţie profesională şi în principiu din cauza faptului că nu am găsit nimic util de făcut acolo unde eram", a spus Orbean.

Nici la plenul reunit al celor două camere de marţea trecută, nici la cel de miercurea trecută, programat special pentru a vota noul preşedinte al CA al TVR, parlamentarii nu au asigurat cvorumul de şedinţă pentru a-l vota pe Orbean. Plenul reunit al celor două Camere a fost reprogramat, pentru a treia oară, pentru marţi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Mai intii ca Guvernul nu l-a propus pe Georgel Orbean sa fie PDG al TVR. Ci doar membru al CA. Georgel a fost ales PDG de CA, Iar plenul Parlamentului l-a respins. Orbean are timp sa mearga la cursuri. Sa mai invete. Ca a fost prastie la audieri. Prastie.
  • Mm Mm
    L-am vazut ce a vorbit la comisie, eu am impresia ca guvernul asta tehnocrat e mai dezastruos chiar si decat cel al lui Boc. Cum sa isi spuna tehnocrati cand vin cu asemenea oameni? Orbean asta nu e deloc un caz singular, din contra.

Trimite un comentariu

sus