Skip to main content

GSP, câștigătorul unei finanțări Google pentru un proiect care-i transformă pe cititori în jurnaliști

 
GSP, câștigătorul unei finanțări Google pentru un proiect care-i transformă pe cititori în jurnaliști
Gazeta Sporturilor, printre publisherii care au atras finanțare de la Google. 
 
În urmă cu două săptămâni, Google anunța acordarea unor finanțări în valoare totală de 27 de milioane de euro pentru 128 de proiecte pe media digitală. Două dintre ele sunt din România. 100.000 de euro au atras împreună. 
 
Gazeta Sporturilor a avut unul dintre proiectele câștigătoare, potrivit unui anunț al redactorului-șef Cătălin Tolontan. 

„Suntem în măsură să anunțăm că Gazeta Sporturilor este una din cele două companii românești care au câștigat. Celălalt nume este al unui start-up-ul clujean, ZA Cloud, specializat în tehnologii software care folosesc inteligență artificială, potrivit Napoca News”, a mai spusTolontan.

Jurnalistul a mai menționat că peste 1.200 de întreprinderi din Europa au aplicat la granturile oferite de Google și intitulate The Digital News Initiative (DNI).

Publicitate

Despre proiectul Gazetei:

Proiectul cu care publicația a câștigat este coordonat de  Cătălin Țepelin, șeful digitalului de la Gazeta.

Proiectul se numește „JURNALISPORT: A marketplace for news” și constă în extinderea redacției prin implicarea celor mai pasionați dintre cititori să exploreze mediul digital al comunicării și să redacteze știri, într-un sistem dezvoltat și monitorizat de GSP.

„Practic, vom externaliza o parte a tradiționalelor ședințe de sumar, implicându-ne cititorii în acoperirea anumitor subiecte, într-o platformă interactivă„, explică Țepelin. în textul lui Tolontan.  

Care vor fi pașii:

1. Gazeta va propune zilnic o listă cu subiecte.

2. Cititorii pasionați / interesați de subiectele respective sau de jurnalism în general vor avea un timp pentru a conspecta sursele deschise și a concepe știrile.

3. Știrile vor intra apoi în sistemul de confirmare și validare specific unei organizații clasice de media.

4. Cele care vor respecta nevoile și exigențele redacției vor fi publicate pe GSP.ro.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu