Skip to main content

Guvernul nu ia în calcul să facă o altă nominalizare pentru Consiliul de Administraţie al TVR

 
tvr
tvr

Guvernul nu ia în calcul să facă o altă nominalizare pentru Consiliul de Administraţie al TVR, "cel puţin deocamdată", a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, relatează Mediafax.

Publicitate

El a precizat totodată că e dreptul comisiilor de cultură ale Parlamentului să dea vot negativ la audierea lui George Orbean,

La finalul şedinţei de ieri purtătorul de cuvânt al Executivului a fost întrebat de jurnalişti cum apreciază Guvernul prestaţia pe care a avut-o George Orbean, nominalizat de Guvern în Consiliului de Administraţie al TVR, în comisiile de cultură ale Parlamentului, iar Dan Suciu a spus că "nu am păreri".

"Este dreptul comisiilor să aibă un aviz negativ, iar Guvernul a nominalizat o persoană, persoana respectivă a beneficiat de voturile Consiliului. Nu suntem implicaţi mai mult în această procedură", a spus Suciu.

Jurnaliştii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Executivului dacă Guvernul ia în calcul să facă o altă nominalizare, dar Suciu a negat.

Propunerea noului Consiliu de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general, George Orbean, nominalizat de Guvern, nu a fost validat miercuri de plenul reunit din cauza lipsei de cvorum.

Comisiile de cultură ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat negativ, marţi, propunerea de desemnarea a lui Geroge Orbean în funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • costel costel
    Pai de ce sa faca o noua nominalizare???Nu guvernul l-a propus presedintele TVR ci consiliul de administratie!!

Trimite un comentariu

sus