Skip to main content

Ministerul de Externe vrea TVR International și în România

 
Ministerul de Externe vrea TVR International și în România
cna
Ministerul Afcerilor Externe ar vrea ca TVR International să fie transmis și pe rețelele de cablu din România. CNA transmite ministerului că nu se poate. 
 
MAE a transmis forului audiovizual pe 23 februarie o notă în care vorbește despre necesitatea prezenței postului de televiziune adresat diasporei și în grilele cabliștilor din România. „Consider că această măsură va avea un rol benefic în menținerea și întărirea legăturilor dintre statul român și comunitățile românești din străinătate, dintre acestea și familiile lor din România, contribuind astfel la îndeplinirea unuia dintre obiectivele politice majore ale statului român în acest domeniu”, se arată în nota ministerului. 
 
Pe de altă parte, în urma discuției, membrii au decis să trimită un răspuns MAE în care să menționeze că lista must carry a fost deja elaborată încă din luna ianuarie, iar potrivit art 82 din Legea Audiovizualului televiziunile care vor să devină liberere la retransmisie trebuie să fie „destinate publicului din România”. 
„Conform bazei de date a CNA, TVR International are ca arie Europa, Nordul Africii, America de Nord și Australia”, se arată în punctul de vedere al departamentului juridic. 

Publicitate
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Îmi pare rău că nu se dorește comasarea TVR Internațional cu TVR 1 și cu TVR Moldova.

    Este posibilă și chiar de dorit o grilă comună pentru aceste canale, axată pe emisiuni inormative, talk-show-uri culturale, emisiuni de divertisment producție proprie, diferența fiind dată de publicitatea diferită în România versus Moldova și eventual de intermețouri pe varianta internațională.
  • Este pe Orange (ca si canal de umplutura ca numarul posturilor sa ajunga la 100). Reia practice emisiunile productii proprii de pe tvr1, 2 si 3

Trimite un comentariu