Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Alocațiile mamelor încaieră Guvernul cu Parlamentul

 
PRESA DE AZI. Adevărul: Alocațiile mamelor încaieră Guvernul cu Parlamentul

Virusul gripal care "bântuie" România, dosarul în care este anchetat primarul sectorului 2 Neculai Onțanu, atentatul sinucigaș din Pakistan și proiectul de lege pentru mărirea indemnizațiilor de creștere a copilului se numără printre subiectele presei de astăzi. 

Publicitate

"Alocațiile mamelor încaieră Guvernul cu Parlamentul", titrează Adevărul, în deschiderea ediției de astăzi. 

"PSD și PNL au bătut palma pentru susținerea proiectului de lege pentru mărirea indemnizațiilor de creștere a copilului. Guvernul spune că nu are bani în buget și acuză partidele că urmăresc interese electorale. Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a decis majorarea indeminicațiilor de creștere a copilului pentru mame, fiind eliminat plafonul maxim de 3.400 de lei, care a fost înlocuit cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni", scrie cotidianul deținut de Cristian Burci, pe prima pagină. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

România liberă: "Noii martiri creștini". 2015 a fost an negru pentru creștinătatea din teritoriile islamiste. Un nou atentat sinucigaș, pentrecut duminică în Pakistan, într-o zonă rezidențială unde sute de persoane sărbătoreau Paștele Catolic, a readus în atenție chestiunea violențelor la care sunt supuși creștinii în lume. 

Evenimentul zilei: "După ce Grabriel Oprea a apărut în dosarul primarului, arestarea lui Onțanu a dus la inculparea 'Nababului de la Metrorex'". Procurorul care se ocupă de cazul primarului este același care anchetează moartea polițistului din coloana oficială a fostului vicepremier. Din dosar reiese că, din terenul care trebuia să fie șpagă edilului, 1.000 mp au ajuns la Gabriel Oprea, iar restul de 500 mp la Aurel Radu. Deocamdată, nu a apărut nicio dovadă că Onțanu s-a ales cu ceva. 

Jurnalul Național: "România, bântuită de un virus gripal fatal la orice vârstă". Virusul gripa sezonier a făcut încă opt victime, doar în ultima săptămână. Numărul românilor care și-au pierdut viața din cauza gripei a ajuns la 81. Acesta este primul sezon gripal, după pandemia din 2009, în care numărul celor răpuși este de două ori mai mare față de media înregistrată în ultimii cinci ani. 

Gazeta Sporturilor: "10 te obligă!". După meciul reușit cu Spania, Stanciu și-a depus candidatura pentru cel mai dorit număr din istoria fotbalului, purtat, pentru România, de Dobrin sau Hagi. 

Click!: "Ce blestem pe familia Mădălinei Manole!". Ion și Eugenia Manole se tem că nu vor mai apuca să-și strângă în brațe nepoțelul, care nu îi mai cunoaște. 

Libertatea: "Vancea are probleme cu lesbienele: Sunt mai agresive decât bărbații". Roxana Vancea plătește tribut lipsei de inhibiții manifestate prin expunerea publică în ipostaze erotice alături de prietenele ei. E hărțuită mai mult de femei decât de bărbați. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu