Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Stilul mafiot în care Ghiţă controla instituţiile publice

 
PRESA DE AZI. Adevărul: Stilul mafiot în care Ghiţă controla instituţiile publice

Un proiect legislativ care le dă undă verde parlamentarilor aflaţi în conflict de interese să-şi depună candidaturile, verdictul unui judecător în cazul decesului unui pacient şi "stilul mafiot" în care Ghiţă controla instituţiile statului se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Sebastian Ghiţă, care avea în spate o puternică susţinere, inclusiv politică, oferea o „bucăţică de putere“ publică, în schimbul asigurării protecţiei acoliţilor săi. Cel puţin aşa susţin procurorii DNA care au cerut arestarea magnatului. Cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Ghiţă a ajuns în Parlament şi urmează să fie dezbătută în zilele următoare. „Sebastian Ghiţă a dobândit o putere financiară şi relaţională care i-a permis să determine în mod real numirea/menţinerea unor persoane în funcţii importante", susţin procurorii", notează Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Bomba Cristinei Anghel". Toţi aleşii (locali sau parlamentari) care acum au interdicţie să candideze (în urma definitivării în instanţă a unor dosare de conflict de interese şi incompatibilitate ale ANI) vor primi verde să-şi depună candidaturile dacă proiectul legislativ propus de Cristiana Anghel va fi adoptat. Pentru a intra în vigoare, documentul mai are de bifat doar votul final pozitiv în plenul Senatului, fază în care poate ajunge săptămâna aceasta.

Jurnalul Naţional: "Verdict al judecătorilor: Pacient ucis de nepăsarea statului". Sistemul este principala entitate răspunzătoare pentru moartea unui pacient, se arată în motivarea unei sentinţe de către Curtea de Apel Bucureşti. Spitalul Sfântul Ioan este obligat să plătească 125.000 de euro familiei bărbatului care a murit aici în 2006, în aşteptarea unei trafuzii de sânge.

Libertatea: "A plătit 20.000 de euro ca să împuşte un urs carpatin". După două zile de petreceri cu prietenul său Adi Mutu, starul suedez Ibrahimovic a participat la o vânătoare de urşi la cabana Fâncel, unul dintre locurile preferate ale dictatorului Nicolae Ceauşescu.

Click!: "Cartelele preplatite din România, folosite la pregatirea atentatelor din Europa"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus