Skip to main content

Proiectul de decizie privind campania electorală pe radio şi TV, supus dezbaterii de CNA

 
CNA
CNA
Cel puţin doi candidaţi sau reprezentanţii lor în emisiunile de dezbatere electorală în care radiodifuzorii iau în discuţii temele pentru alegerile locale, arată proiectul de decizie al CNA privind reflectarea campaniei electorale pe radio şi TV. CNA a votat astăzi proiectul de decizie prinvind campania, acesta fiind supus dezbaterii publice pe site-ul instituţiei până la data de 8 aprilie.
Publicitate
Potrivit documentului, campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai 2016 şi se va încheia vineri, 3 iunie, la ora 7.00.

Proiectul de decizie, discutat săptămâna trecută, a fost aprobat astăzi cu unanimitatea voturilor celor prezenţi: Lorand Turos, Valentin Jucan, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Potrivit proiectului, sintagma "emisiuni de promovare electorală", folosită în Decizii CNA privind reflectarea campaniilor electorale din trecut, a fost înlocuită cu "emisiuni electorale".

Accesul este gratuit la posturile de radio şi de televiziune, publice şi private pentru "candidaţii şi reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi candidaţii independenţi, denumiţi în continuare competitori electorali".

Emisiunile electorale şi cele de dezbatere electorală trebuie să titreze tipul emisiunii pe ecran, "afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării în cazul posturilor de televiziune", iar în cazul radiourilor "emisiunile vor fi identificate ca atare la începutul emisiunii"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus