Skip to main content

Surse News.ro: Blocaj la validarea directorului general al TVR. Guvernul, solicitat să dea OUG pentru interimat

 
deputati parlament
deputati parlament

ACTUALIZARE. ”Se reia procedura marţi, la ora 18.00”, a anunţat Valeriu Zgonea, după care a suspendat şedinţa.

Publicitate

Partidele nu au ajuns, astăzi, la un acord privind alegerea directorului general al TVR, în condiţiile în care nu există cvorum pentru votarea propunerii CA, în persoana lui George Orbean, reprezentantul Guvernului. Surse parlamentare au precizat pentru News.ro că Executivul a fost solicitat să dea o Ordonanţă de Urgenţă privind asigurarea interimatului la conducerea TVR.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

În condiţiile în care mandatul actualului director general interimar, Irina Radu, expiră la sfârşitul acestei zile, pentru asigurarea unei conduceri la televiziunea publică, s-a decis să se solicite Executivului să dea o Ordonanţă de Urgenţă prin care să se asigure un nou interimat la conducerea TVR.

Lipsa consensului dintre partidele parlamementare vine în urma alegerii lui George Orbean - propus de Guvern în CA - de către Consiliul de Administraţie al TVR pentru funcţia de directoror general al televiziunii publice. PSD nu este de acord cu această propunere, social-democraţii propunând-o pe Irina Radu.

De altfel, George Orbean a primit aviz de respingere, marţi seară, din partea comisiilor comune de cultură din Parlament, aviz care este consultativ, votul decisiv fiind cel al plenului reunit.

La momentul transmiterii acestei ştiri, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a cerut apel nominal, pentru a se constata dacă este cvorum de lucru.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus