Skip to main content

Tolontan, distribuit cu “Părinții victimelor de la Colectiv: 'Ne-ați furat suficient 25 de ani, gata, lăsați-ne să trăim!'”

 
Tolontan, distribuit cu “Părinții victimelor de la Colectiv: 'Ne-ați furat suficient 25 de ani, gata, lăsați-ne să trăim!'”
Foto: Agerpres

Cătălin Tolontan a scris un text emoționant despre mesajele rudelor victimelor de la Colectiv care recent au fondat Asociația Colectiv GTG 3010 și au venit pentru prima dată în fața presei. Materialul a circulat intens pe Facebook.

Publicitate

Articolul intitulat “Părinții victimelor de la Colectiv: 'Ne-ați furat suficient 25 de ani, gata, lăsați-ne să trăim!'” a fost distribuit de peste 1.100 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

Alături de Ema Bărăscu, una dintre cele mai implicate dintre supraviețuitoare, Alin Pandaru, băiatul cu barbă care a apărut la TVR1 ca să se certe cu Raed Arafat la două zile după incident, se uită la presă: „V-am zis că aveam dreptate atunci!”. L-am văzut, atunci, în studioul TVR, de la un metru distanță. Era tulburat și apucat. Dar fiecare dintre anxietățile lui s-a confirmat, pe puncte.

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe blogul Adevărul și una de pe blogul lui Moise Guran.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. tolo.ro, “Părinții victimelor de la Colectiv: ”Ne-ați furat suficient 25 de ani, gata, lăsați-ne să trăim!””, 1145 share-uri pe Facebook.

Din articol:

N-ai făcut suficient nici măcar atunci când arzi de viu într-un club, ajungi într-un spital lipsit de protocoale, te infestezi cu bacterii unice în Europa prin intensitatea efectului lor negativ și, apoi, ți se transmite, prin ai tăi, că e timpul să te lupți. Să tragi, Dumnezeului, și tu, nițel de tine! Cu febră din ce în ce mai mare, deschizi ochii și printre ultimele lucruri pe care le spui tatălui e că o să-i spargi pe cei care ți-au făcut asta. Că o să ieși tu de acolo, din apa care se pune pe răni, te acoperă, până când devii amintirea unui avion sigilat în tăcerea oceanului.

2. Bloguri Adevarul, “Înapoi în colonii?”, de Andrei Pleşu,  478 share-uri pe Facebook.

Din articol:

În ce mă priveşte, nu mă pot abţine să constat că retorica „independenţei“ făloase („nu suntem colonia Statelor Unite sau a Uniunii Europene“) se cuplează şi la noi, ca şi în fostele ţări coloniale, cu naşterea unei clase politice puse strict pe parvenire şi jaf. Ne-am „eliberat” şi am intrat pe mîna unor şmecheri, a unei „elite” găunoase şi lacome. Cît despre „re-colonizare”, n-ar fi rău să avem în vedere că, în 2050, Africa îşi va dubla populaţia şi că s-ar putea ca cei cărora nu le-a reuşit gestiunea de-acasă să vină spre noi, într-un proces de „colonizare” inversă. În fond, asta fac migranţii arabi de astăzi: inapţi să-şi rezolve problemele locale, se salvează adăpostindu-se în Europa. N-ar avea, oare, nevoie şi lumea musulmană de o înţeleaptă, prietenească, funcţională „re-colonizare”? N-ar trebui să punem umărul la regăsirea de sine de care au nevoie, pentru a nu mai bîntui lumea în numele fericirii pierdute în locul lor de baştină? Poate avem datoria s-o facem, dacă ne simţim şi puţin vinovaţi de dezordinile din zonă. Citeste mai mult: adev.ro/o4qo63

3. biziday.ro, “Să înţelegem exact ce este Kovesi şi, mai ales, de ce NU trebuie ea zeificată”, 228 share-uri pe Facebook.

Din articol:

După avizul unanim al secţiei de procurori a CSM, numirea Laurei Codruţa Kovesi pentru încă un mandat la DNA devine o formalitate. Preşedintele va da un decret şi gata. Ceea ce nu înseamnă că problemele legate de corupţie sunt ca şi rezolvate în România, de fapt, pentru Kovesi, următorii trei ani vor fi mai grei decât ultimii trei, din cel puţin un motiv – referinţa după care îi vom judeca rezultatele de aici înainte este chiar primul mandat, unul cu rezultate foarte bune pentru DNA. Doamna Kovesi va trebui să le depăşească, chiar dacă are la dispoziţie mai puţine instrumente. 

4. sutu.ro, “Parizer de un leu”, de Cristian Șuțu, 167 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Românii sunt săraci, Dacian. Românii sunt foarte săraci. Cei mai mulți dintre ei. Ieși din București. Mergi în orice loc din țara asta vrei tu. Intră în orice casă și deschide-le frigiderul. Vor împărți cu tine colțul ăla de pîine. Pentru că, da, românii sunt ospitalieri. Dar nu-ți imagina că ei vor da bani pentru ca statul să cumpere o lucrare a lui Brîncuși. Nu că n-ar vrea sau că ar vrea. Ei pur și simplu nu-și imaginează cum vine treaba asta cu subscripția publică națională. E ca-n bancul ăla cu țăranul care vede pentru prima oară o girafă la zoo: “Așa ceva nu există“. Dacian, m-am uitat la tine cînd te-a întrebat cineva ce se va întîmpla dacă nu se vor aduna de la români cele 6 milioane de lei din subscripție. Și-ți mărturisesc că am rămas puțin uimit de răspunsul tău: “Înseamnă că împreună am decis să renunţăm la această operă“. Ești cinic. Iartă-mă că-ți spun: ești cinic!

5. contributors.ro, “Opriţi moscheea Ponta-Iohannis! Nu aduceţi terorismul în masă în România”, de George Mioc, 144 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Cu greu îmi pot imagina un gest mai sfidător, mai dispreţuitor, faţă de temerile unei mari părţi din români decât să anunţi construirea unei uriaşe moschei, la Bucureşti, la 24 de ore după ce un grup de terorişti islamişti au omorât 34 de persoane în numele acestei religii. Să nu ne ferim de cuvinte, fiindcă m-am săturat de fariseismul corectitudinii politice: atacatorii din capitala Belgiei au acţionat în numele credinţei lor. În astfel de momente, preşedintele României trebuia să înţeleagă temerile poporului care l-a ales, nu să fie drăguţ cu un semi-dictator care are ambiţia de a ridica o moschee în fiecare capitală prin care trece. Suntem atenţi cu fandacsiile unui Erdogan care hărţuieşte creştinii din ţara sa, ameninţă ziariştii cu ani grei de puşcărie (citiţi apelul celor 100 de scriitori, printre care Herta Muller şi Vargas Llosa, la salvarea jurnaliştilor de la Cumhuriyet) şi care ani întregi a sprijinit, din umbră, ISIS.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu