Skip to main content

UPDATE. Toţi candidaţii pentru CA al TVR, validaţi de Parlament

 
TVR
TVR

Comisiile de Cultură reunite ale Parlamentului au avizat favorabil candidaţii Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, astăzi, membrii noului Consiliu al televiziunii publice urmând să fie votaţi în plenul Parlamentului, scrie News.ro.

Publicitate

UPDATE. Plenul reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor a validat cu 312 voturi pentru şi 21 împotrivă cei 13 membri ai Consiliului de Administraţie al televiziunii publice.

Candidaţii titulari au primit voturile membrilor comisiilor, după cum urmează:

 • Irina Radu (propunerea PSD) - 32 de voturi ”pentru” şi unul ”împotrivă”,
 • Doina Gradea (propunerea PSD) - 32 ”pentru”, 1 ”împotrivă”,
 • Alfred Bulai (propunerea PSD) - 32 de voturi ”pentru” şi unul ”împotrivă”,
 • Ionica Stănciulescu (propunerea liberalilor) - 26 ”pentru” şi 7 ”împotrivă”,
 • Radu Carp (propunerea liberalilor) - 30 ”pentru” şi 3 ”împotrivă”,
 • Debreczeni Hajnal (propus de UDMR) - 32 ”pentru” şi 1 ”împotrivă”,
 • Ruxandra Garofeanu (propusă de UNPR) - 26 ”pentru” şi 7 ”împotrivă”,
 • Valeriu Hadji - Culea (propus de grupul ALDE) 32 ”pentru” şi 1 ”împotrivă”,
 • Raico Cornea (propus de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale) - 29 ”pentru” şi 4 ”împotrivă”,
 • Christel Ţopescu (propusă de Administraţia Prezidenţială) - 27 ”pentru” şi 6 ”împotrivă”,
 • George Orbean (propus de Guvern) - 31 ”pentru” şi 2 ”împotrivă”,
 • Teodor Gabriel Giurgiu (propus de sindicatele din TVR) - 32 ”pentru” şi 1 ”împotrivă”,
 • Monica Ghiurco (propusă de sindicatele din TVR) - 30 ”pentru” şi 1 ”împotrivă”.

Cei 13 membri titulari îl vor desemna pe unul dintre ei ca preşedinte-director general, cu un mandat de patru ani.

Candidaţii la postul de membru titular al CA au fost audiaţi în Comisiile parlamentare reunite de cultură, arte şi mass-media, care au dat un aviz consultativ pentru fiecare dintre aceştia. Membrii supleanţi au fost prezenţi la audieri, însă nu au luat cuvântul.

”Din punctul meu de vedere, candidaţii sunt de un nivel profesional mult mai ridicat decât precendentele candidaturi. Avem toţi o mare responsabilitate şi avem mare încredere în foştii colegi din televiziunea publică, alături de care am muncit. Ei au rămas, pentru că au avut încredere în TVR”, a spus Gabriela Firea.

Orbean:

”În cel puţin 4 săptăptămâni, să nu se întâmple nimic. Pentru că suntem în ţara în care se iau măsuri rapid. Nu sunt de părere că cineva poate descinde la TVR şi să înlocuiască geamurile de la parter”.

Irina Radu, actualul preşedinte interimar al instituţiei, este de părere că un audit este necesar, iar Oana Stănciulescu a răspuns că reducerea cheltuielilor este o primă măsură necesară. ”România nu-şi permite să piardă TVR-ul”, a spus jurnalista.

În asentiment a fost şi Monica Ghiurco. ”Stoparea cheltuielilor nejustificate şi a măririlor de salarii, care ar fi trebuit excluse de pe agenda oricărei conduceri din ultimii trei-patru ani”.

"Ca om de cultură, cred că e nevoie de profesionalism şi verticalitate. Eu nici n-aş remunera membrii CA, până nu e teleleviziunea pe profit. Toată lumea e disperată după bani. Gândiţi-vă că instituţia are nevoie de o echipă care să o pună pe picioare", a spus Mădălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Urmeaza marirea taxei Radio-TV. Sampania e din partea telespectatorilor:)
 • Totul a fost de un penibil maxim. Penibili si unii dintre candidati, penibili si unii dintre parlamentari. Rusinoasa prestatia lui Varujan Vosganian. Omul acesta habar nu are de democratie. De o maxima falsitate Radu Carp, pumnul si palma PDL. De groaza Liliana Minca. Timida irina Rad. Plina de sine Doina Gradea. Nerealista Monica Ghiurco. Asa ca, adio TVR!

Trimite un comentariu

sus