Skip to main content

VIDEO. Oana Stănciulescu, scrisoare deschisă ambasadoarei Israelului: „nu contest Holocaustul”

 
VIDEO. Oana Stănciulescu, scrisoare deschisă ambasadoarei Israelului: „nu contest Holocaustul”

VIDEO. „Am primit cu multă dezamăgire vestea că misiunea diplomatică a Israelului la Bucureşti şi-a exprimat un punct de vedere atât de dur - şi, după cum voi arăta în această scrisoare, nefundamentat – cu privire la persoana şi activitatea mea jurnalistică”, scrie jurnalista Oana Stănciulescu într-o scrisoare deschisă adresată ambasadoarei statului Israel.

Publicitate

„Această scrisoare deschisă adresată Excelenţei Voastre e însoţită de un scurt material video, o sinteză a celor mai relevante declaraţii ale mele cu privire la subiectele aduse în discuţie de detractorii mei”, scrie ea.

Oana Stănciulescu, în scrisoarea deschisă:

Mi-e greu să cred că un om care spune ”nu contest Holocaustul şi niciun om zdravăn la cap nu cred că o face” poate fi acuzat, altfel decât printr-o manipulare, de negarea suferinţelor evreilor în ce de-al Doilea Război Mondial. Mi-e greu să accept că unui om care declară în repetate rânduri ”nu sunt legionar” i se poate aduce acuzaţia că îşi declară apartenenţa la Mişcarea legionară.

Şi mi-e absolut imposibil să admit că, după publicarea de către mine a acestui material video extrem de relevant, un om de bună credinţă îşi poate menţine acuzaţiile la adresa mea.

Scrisoarea Oanei Stănciulescu vine după ce Ambasada Israelului şi-a exprimat „îngrijorarea” legată de numirea jurnalistei în Consiliul de Administraţie al TVR:

”Ambasada Statului Israel la Bucureşti a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcţie-cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experienţă, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite şi simpatii vădite faţă de Mişcarea Legionară.

Scrisoarea deschisă a Oanei Stănciulescu:

Excelenţei Sale doamna Tamar Samash,

Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Israel în România

Doamnă Ambasador,

Am primit cu multă dezamăgire vestea că misiunea diplomatică a Israelului la Bucureşti şi-a exprimat un punct de vedere atât de dur - şi, după cum voi arăta în această scrisoare, nefundamentat – cu privire la persoana şi activitatea mea jurnalistică. Deşi odată cu nominalizarea în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române, atacurile la adresa mea au fost declanşate brusc şi din zone politice sau administrative care nu-şi exprimaseră anterior nicio nemulţumire cu privire la prestaţia mea publică, am avut convingerea că ultimele zile au permis oricui interesat de acest scandal artificial să se convingă singur cu privire la validitatea ”acuzaţiilor” ce mi se aduc.

Constat, însă, ca îmi revine obligaţia de a-mi demonstra ”nevinovaţia”, deşi unul dintre principiile fundamentale ale democraţiei – în numele căreia activează acuzatorii mei publici – ne învaţă că acuzaţiile trebuie probate, nu demontate.

Această scrisoare deschisă adresată Excelenţei Voastre e însoţită de un scurt material video, o sinteză a celor mai relevante declaraţii ale mele cu privire la subiectele aduse în discuţie de detractorii mei. Am preferat să fac apel la arhiva de presă în locul unei scrisori de intenţie, pentru că nu aş vrea să las nimănui senzaţia că discursul sau convingerile mele pot suferi modificări în funcţie de numărul semnatarilor unei scrisori insultătoare. Aşadar, vă trimit acest clip video, un colaj al mai multor intervenţii pe care le-am avut pe subiectul Legii 217/2015, pentru că dezbaterile privind acest act normativ sunt cele care au servit drept pretext pentru atacul subit lansat odată cu nominalizarea mea în CA al TVR.

Am fost acuzaţă de susţinerea Mişcării Legionare. În înregistrarea anexată, de câteva ori şi pe parcursul mai multor emisiuni – toate realizate înainte de a fi calomniată public –, spun (cu regret mă văd în situaţia de a mă autocita): ”Nu sunt legionară, simpatizez cu partidele istorice, PNŢ şi PNL, de la începutul anilor 1990” (...) Aş vrea să menţionez, şi voi face asta ca un laitmotiv toată seara, că nu sunt legionară. (...) Felicit comunitatea evreiască, am facut-o de atâtea ori, pentru că îşi apără drepturile. Îşi apără valorile, eroii, suferinţele. Ştiu să o facă. Ar fi bine să ştim şi noi. (...) Cum nu vorbesc nici despre crimele lui Sima, ale legionarilor, cu care nu sunt, Doamne fereşte, de acord nici eu şi nici vreun om zdravăn la cap (...) Nu suntem de acord cu minimalizarea Holocaustului, nu suntem de acord cu excesele, crimele abominabile făcute de Mişcarea Legionară”.

Am fost acuzată, şi aceasta e motivul pentru care calomniatorii mei, indiferent de funcţia publică pe care o deţin, vor răspunde în faţa instanţei de judecată, de negarea sau punerea sub semnul întrebării a Holocaustului. Deşi o astfel de acuzaţie abjectă nu ar trebui nici măcar ascultată, cu atât mai puţin luată în considerare, pentru apărarea reputaţiei mele în faţa acestei infamii, lămuresc (tot cu citate din emisiuni anterioare nominalizarii mele ca membru in CA al TVR) poziţia mea exprimată public: ”Nu e vorba despre Holocaust, nu e vorba despre evrei, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu asta punem în discuţie (privind dezbaterile pe Legea 217/2015), ferească Dumnezeu! (...) Eu nu discut aici şi cred că niciun om zdravăn la cap din România nu discută despre Holocaust. Nu vorbim despre minimalizare (...) Noua lege a lui Crin Antonescu adaugă si minimalizarea (ca infracţiune, privind Holocaustul). În regulă. Să se facă închisoare şi pentru minimalizarea Holocaustului. Nu despre asta vorbesc eu”.

În aceste condiţii, pornind de la presupunerea că Ambasada nu a avut ocazia să efectueze o documentare temeinică pe tema intervenţiilor mele publice, şi nici nu ar fi avut de ce să o facă, fac apel la Excelenţa Voastră pentru a exprima un punct de vedere actualizat, după vizionarea înregistrărilor pe care le trimit.

Mi-e greu să cred că un om care spune ”nu contest Holocaustul şi niciun om zdravăn la cap nu cred că o face” poate fi acuzat, altfel decât printr-o manipulare, de negarea suferinţelor evreilor în ce de-al Doilea Război Mondial. Mi-e greu să accept că unui om care declară în repetate rânduri ”nu sunt legionar” i se poate aduce acuzaţia că îşi declară apartenenţa la Mişcarea legionară.

Şi mi-e absolut imposibil să admit că, după publicarea de către mine a acestui material video extrem de relevant, un om de bună credinţă îşi poate menţine acuzaţiile la adresa mea.

Cu stimă,

Oana Stănciulescu

VIDEO. Fragmentele video trimise alături de scrisoarea deschisă:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Femeia aceasta e disperata ca si-ar putea pierde nemeritatul loc din CA-ul TVR. E grav, e o mare rusine, e un scandal national, e o pata imensa pe obrazul PNL ca cineva de indoielnica moralitate a Ionicai Stanciulescu, cineva care l-a slujit, care a fost mercenarul lui Voiculescu, a fost propus in CA-ul TVR. Despre aceasta mare pata de pe biografia ei, numita STANCIULESCU IONICA nu scoate o vorba.
  • Nici Ceauseasca nu era atit de sinistra precum Ionica Stanciulescu.
  • N-a ajuns Rares Bogdan presedinte TVR ca nu l-a vrut Ponta, macar asta in CA, sa nu fie dauna totala...
  • Campanie TVR: "Majoritatea romanilor ARE incredere in TVR" >>>>> http://prntscr.com/akqkdy
  • Are un tupeu fiinta aceasta! Mi-e rusine de lipsa ei de bun simt! Rusine e putin spus. Un dispret imens pentru o astfel de individa.

Trimite un comentariu

sus