Skip to main content

VIDEO. Ştirile campaniei “Nu distrugeţi Radioul!”, reclamate de angajaţii postului ca fiind "impuse"

 
VIDEO. Ştirile campaniei “Nu distrugeţi Radioul!”, reclamate de angajaţii postului ca fiind "impuse"

AUDIO. “Nu distrugeţi Radioul!”, tună o voce gravă la finalul unui spot radio de pe postul public. "Am schimbat preşedinţi şi regimuri!", spune un alt spot. Ce vrea acest mesaj? Un angajat Radio România declară sub anonimat pentru Paginademedia.ro: “Este o campanie, la care au fost implicaţi şi cei din redacţia ştiri”, continuă el.

Publicitate

“În această campanie, pe post erau ştiri în care o personalitate vorbea despre modificarea legii 41 sau diverse materiale cu poziţii împotriva schimbării şi favoarea sprijinirii radioului, a declarat omul din radio pentru Paginademedia.ro.

Sunt materiale abordate dintr-un singur unghi, a spus, sub rezerva principiul Avertizorului Public.

Afirmaţiile vin după ce ieri, într-o dezbatere organizată de Frontline, mai mulţi angajaţi ai radioului public au reclamat campania organizată mai mult în interesul instituţiei decât al interesului public.

Pe site-ul Radio România sunt mai multe ştiri care confirmă spusele angajatului din Radio. Politicieni sau oameni de cultură se pronunţă în favoarea radioului şi în defavoarea modificării legii (respinsă, între timp, de Comisiile parlamentare).

Totodată, monitorizarea Paginademedia.ro arată că modificarea Legii 41 a fost dezbătută în emisiuni speciale şi la Antena Satelor, Radio Reşiţa, Radio Craiova sau Radio3net.

Pentru a dezbate „nocivitatea” modificării Legii 41, la Antena Satelor au fost invitaţi să comenteze inclusiv şeful Federaţiei Crescătorilor de Bovine Claudiu Frânc sau „vocea fermierilor” - preşedintele federaţiei Pro Agro, Emil Dumitru.

Iată câteva pasaje din discuţie:

Claudiu Frânc, şeful Federaţiei Crescătorilor de Bovine: „Este o situaţie specific românească, un lucru care merge bine, radioul, şi care, o spun cu toată responsabilitatea, a reuşit să îşi creeze grilă de programe de informare, fapt care de fapt se vede în audienţă şi tot ceea ce realizează radioul, nu acelaşi lucru se vede dincolo la televiziune. dumneavoastră reuşiţi, prin Antena Satelor, prin emisiunile de la RRA, să faceţi emisiuni împreună cu dumneavoastră, cu personalul de acolo, care... vreau să vă mulţumesc şi să vă felicit pentru modul profesionist în care aţi abordat fiecare moment de criză din viaţa noastră, a agricultorilor din România, şi acest lucru de fapt cred că se reflectă şi în rezultatele pe care dumneavoastră aţi reuşit să le aveţi ca instituţie, funcţionând, repet, pe aceeaşi lege.

Aici eu cred că dacă această modificare de act normativ va fi dusă, aşa cum urmăresc cu interes de când a apărut această propunere, ca să vă bage în aceeaşi oală împreună cu TVR, asta ar însemna să vă destabilizeze financiar şi să vă ducă şi pe dumneavoastră, Radioul public în acelaşi loc unde este TVR.

Emil Dumitru, preşedintele Pro Agro: „Pe această cale, sper ca cei care sunt astăzi aleşi în parlamentul României, indiferent de culoarea politică, să se gândească şi să se aplece foarte atent asupra unor astfel de propuneri legislative care, în loc să contribuie la remedierea unei situaţii care din păcate nu este generată de Radio, trebuie s-o spunem foarte clar, este generată de un management prost al TVR-ului, să o remediem.

Iar Radioul, aşa cum arată indicatorii economici, este performant, de ce nu, să-l stimulăm şi să-l dezvoltăm, pentru că suntem într-ardevăr într-o competiţie, lumea s-a globalizat, iar informaţiile de interes public, informaţiile culturale trebuie să pătrundă în continuare în casele tuturor românilor şi îmi doresc ca şi copiii mei şi copiii tuturor să fie aplecaţi către cultură, către ce înseamnă România, către ce înseamnă România din mediul rural, către lucruri pozitive pe care noi în România le realizăm pentru că în general avem tendinţa de a dramatiza şi de a arăta numai lucrurile negative, iar un lucru pozitiv este faptul că Radio ANTENA SATELOR, Radio România este un post care aduce cultură si emană cultură şi trebuie să susţinem cu toată puterea demersul dvs de a rămâne independenţi.”

Câteva exemple de ştiri de pe site-ul Radio România:

Propunerea de modificare a Legii 41, reacţii în mediul universitar: Profesorul universitar doctor Cătălin Turliuc a calificat drept anormală o eventuală unire a societăţilor de Radio şi Televiziune.

Gheorghe Ialomiţianu: Salvarea TVR nu vine dintr-o modificare legislativă: Deputatul PNL, Gheorghe Ialomiţianu, consideră că iniţiativa de modificare a Legii de funcţionare a SSR şi SRTV nu va rezolva situaţia din TVR.

UDMR nu susţine proiectul de modificare a legii SRR - SRTv: Într-un interviu pentru postul nostru de radio, Kelemen Hunor a precizat că iniţiativa senatorului PSD, Georgică Severin, nu rezolvă situaţia financiară de la TVR.

Radioul public "trebuie lăsat în pace": În emisiunea "Probleme la zi" de astăzi au fost dezbătute propunerile de modificare a legii care reglementează funcţionarea Televiziunii şi Radioului public.

Probleme la zi: Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 41/1994, privind organizarea si functionarea SRR si TVR a fost analizata in editia de astazi a emisiunii.

Dumitru Pelican despre iniţiativa de modificare a legii SRR-SRTv: O iniţiativă legislativă promovată în procedură de urgenţă de Parlamentul României pune în pericol buna funcţionare şi independenţa editorială a Radioului Public.

SRR ”funcţionează după aceleaşi norme ca şi TVR, dar cu rezultate bune”: Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a lăudat radioul public, care funcţionează după aceleaşi norme ca şi TVR, dar cu rezultate bune.

Propunerile de amendare a legii SRR şi SRTV, "inadecvate": Sindicatul Liber din Radioul Public consideră inadecvate propunerile de amendare a legii de funcţionare a Societăţilor publice de Radio şi Televiziune.

Antena Satelor: Dezbatere pe tema proiectului de modificare a Legii 41: ANTENA SATELOR: Dezbatere pe tema proiectului de modificare a legii de funcţionare a SRR şi SRTV.

UNPR, preocupată de efectele pe care le-ar putea avea modificarea Legii 41: UNPR este preocupată de efectele pe care le-ar putea avea asupra societăţilor publice de radio şi televiziune modificarea legii de organizare şi funcţionare celor două instituţii.

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni critică proiectul de modificare a legii 41: Asociaţia Jurnaliştilor Europeni critică demersurile pentru modificarea Legii privind funcţionarea SRR şi a SRTV.

Consiliul Economic şi social împotriva modificării Legii 41: CES se opune modificării în regim de urgenţă a Legii 41 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV conform propunerii susţinute de senatorul PSD Gerogică Severin.

AUDIO. Unul dintre spoturile Nu distrugeţi Radioul care au rulat pe staţiile radioului public. Spot obţinut cu susţinerea companiei de monitorizare MediaTRUST.

Alt spot: Am schimbat preşedinţi şi regimuri!

Am schimbat preşedinţi şi regimuri, spune un al spot difuzat de Radio România. Înregistrarea:

Nu Distrugeti Radio Romania

Aproape 5 milioane de ascultatori sunt alaturi de noi! Te asteptam si pe tine! Spune NU proiectului de modificare a legii 41/1994! Impreuna suntem mai puternici! Spune si tu: EU SUNT RADIO ROMANIA!Semneaza PETITIA http://www.petitieonline.com/nu_distrugeti_cultura_la_radio_romania

Posted by NU Distrugeti Radioul Public on Wednesday, March 9, 2016

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Calin Calin
    Ca sa fim corecti hai sa vedem ca SRTV are datorii si e in faliment aproape, pe cand SRR e pe profit. Fuziunea este pentru a salva SRTV chit ca asa se distruge SRR. Decizie politica - politicienii au facut gaurile din SRTV.
    Si sa mai spunem ceva: la SRTV au tot crescut salariile in conditii de datorii uriase, la SRR au scazut in conditii de profit. la SRTV s-au luat corespondentilor masini noi, la SRR li s-au luat si ultimele harburi de Dacii vechi de 20 de ani.

Trimite un comentariu

sus