Skip to main content

Vlad Petreanu, distribuit cu cronica documentarului Dezastrul din Colectiv: "un film tulburător"

 
Vlad Petreanu, distribuit cu cronica documentarului Dezastrul din Colectiv: "un film tulburător"

Cronica unui dezastru. “Înăuntru nu mai era nimeni viu, dar telefoanele continuau să funcţioneze. Le-am adunat şi le-am pus într-o grămăjoară, undeva afară. Sunau întruna şi pe toate ecranele erau numai două nume: tata sau mama” – declaraţie a căpitanului de pompieri Ştefan Olteanu, unul dintre primii care a ajuns la clubul Colectiv în noaptea tragediei).

Publicitate

Citatul de mai sus, din documentarul Dezastrul din Colectiv, deschide cronica lui Vlad Petreanu. Un text emoţionant despre documentarul realizat de Discovery scris de jurnalist, un articol intens distribuit pe Facebook.

Articolul de opinie publicat pe blogul său sub titlul "Dezastrul din Colectiv - un film tulburător" a fost distribuit de aproape 800 de ori.

Din material:

"În sala de cinema s-au aprins luminile şi e o linişte mormântală, ca în primele secunde după un vis urât, când îţi ţii răsuflarea şi speri că te-ai trezit. Tocmai s-a încheiat proiecţia specială a filmului “Dezastrul din Colectiv” iar intensitatea mărturiilor, a reconstituirilor şi a imaginilor de arhivă din noaptea respectivă ne-a întors pe toţi pe dos şi cu 4 luni în urmă."

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe blogurile Adevărul şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. petreanu.ro, ““Dezastrul din Colectiv” – un film tulburător”, 785 share-uri pe Facebook.

Pe scenă, producătorul filmului, Mişu Predescu, învârte microfonul în mâini, căutându-şi cuvintele. “Noi am făcut propunerea către Discovery… am vrut să strângem mărturii despre această tragedie… să spunem tuturor povestea…” I se frânge glasul când vorbeşte despre mărturiile supravieţuitorilor. Pe multe nu le-a putut introduce în documentar. “Sunt prea dure”, şopteşte în microfon.

2. Bloguri Adevarul,Hitler a ordonat uciderea Regelui Mihai. Regele salvase peste 100.000 de evrei”, de Mihai Copaceanu, 447 share-uri pe Facebook.

Aflasem târziu că Regele Mihai va fi sărbătorit la Londra în Capela Savoy a Reginei Marii Britanii cu prilejul împlinirii a 75 de ani de când Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, în grad de Mare Cruce, ocazie prin care devenise primul suveran străin al carui blazon era aşezat în capela Ordinului. Citeste mai mult: adev.ro/o3m98z

3. logec.ro, “Vreţi drumuri, canalizare, educaţie? Lăsaţi piaţa liberă să facă ce a făcut cu internetul”, 232 share-uri pe Facebook.

Vă daţi seama unde am fi ajuns dacă statul nu ar fi confiscat aproape jumătate din salariul oamenilor – asta direct, prin contribuţii de aşa-zis asigurări sociale la falimentarul sistem de pensii + impozit pe venit? Chiar şi după scăderea CAS, din salariul complet plătit de angajator, statul continuă să ceară 43%. Vă daţi seama unde am fi ajuns dacă părinţii, nu statul, ar fi fost liberi să decidă asupra educaţiei? Dacă universităţile nu ar mai trebui să se târască prin hăţişul de reglementări stupide, care oricum nu fac decât să apere ceata de privilegiaţi care ţin învăţământul la ordinele personale?

4. Bloguri Adevarul, “„Dreptate americană“ pentru hackerul român Guccifer”, de Florin Ghioca, 166 share-uri pe Facebook.

Fără a avea pretenţia unor studii juridice şi fără a comenta faptele hackerului român, care au gravitatea pe care o ştim cu toţii, consider că extrădarea pronunţată astăzi constituie un precedent urât pentru cetăţenii români. Vorbim totuşi despre o infracţiune informatică, petrecută pe teritoriul României. Chiar dacă cei afectaţi au fost oficiali sau instituţii americane, pentru faptul că hackerul a comis infracţiunea pe teritoriul unei ţări europene, nu este cazul (cel puţin în opinia mea) să fie rejudecat de un tribunal american, atât timp cât şi Justiţia română îşi poate spune cuvântul.

5. tolo.ro, “Primarul care desenează mortul cu creta”, 146 share-uri pe Facbook.

Răzvan Sava are o puternică echipă de imagine. Atât de puternică încât, de când a venit pe poziţia de edil interimar al Bucureştiului, el face numai ce dă bine să facă. Nimic mai mult şi nimic mai puţin. Pe bulevarde au apărut de curând panouri cu poza lui, pledând pentru transparentizarea bugetului. Acest tânăr charismatic a intrat în campania PNL pentru primăria sectorului 4. Şi nu se va opri aici.

hgfkj

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus