Skip to main content

O jurnalistă de investigaţie din Azerbaidjan primeşte Premiul pentru libertatea presei, decernat de UNESCO

 
O jurnalistă de investigaţie din Azerbaidjan primeşte Premiul pentru libertatea presei, decernat de UNESCO

Jurnalista de investigaţie din Azerbaidjan Khadija Ismayilova este câştigătoarea Premiului international pentru libertarea presei al UNESCO/Guillermo Cano, care va fi decernat în 3 mai, de Ziua internaţională a presei, într-o ceremonie care, în acest an, va avea loc în Finlanda, scrie News.ro, care citează pagina web a organizaţiei.

Publicitate

”Khadija Ismayilova merită pe deplin acest premiu şi mă bucur să văd că profesionalismul şi curajul îi sunt recunoscute”, a declarat Ljiljana Zurovac, preşedinte al juriului care decernează distincţia.

Ismayilova, jurnalist independent şi colaborator al Radio Europa Liberă din Azerbaidjan, a fost arestată în decembrie 2014, iar în septembire 2015 a fost condamnată la şapte ani şi jumătate de închisoare, în urma unor acuzaţii de abuz de putere şi neplata unor taxe.

Creat de UNESCO în 1997, premiul anual UNESCO/Guillermo Cano pentru libertatea presei onorează o persoană, organizaţie sau instituţie care contribuie la apărarea şi promovarea libertăţii presei, oriunde în lume.

Numele distincţiei îl onorează pe Guillermo Cano Isaza, un jurnalist columbian care a fost asasinat în faţa redacţiei ziarului la care lucra, El Espectador, în Bogotá, în 17 December 1986.

Premiul are şi o recompensă financiară, în valoare de 25.000 de dolari, potrivit UNESCO. În 2015, premiul UNESCO/Guillermo Cano i-a fost decernat jurnalistului sirian, aflat în închisoare, Mazen Darwish.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus