Skip to main content

Anunţ pe pagina oficială a Eurovision: România, exclusă din competiţie

 
Anunţ pe pagina oficială a Eurovision: România, exclusă din competiţie

Ţara noastră a fost exclusă oficială de la Eurovision. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp chiar pe site-ul oficial al competiţiei. În anunţ se menţionează că European Broadcasters Union (EBU) dăduse deadline până la 20 aprilie Guvernului României să plătească datoria de aproximativ 10 milioane de euro pe care TVR o are de dat către organizaţia europeană ce reuneşte toate televiziunile publice din Europa. Datoriile televiziunii s-au acumulat din 2007, potrivit unui comunicat EBU.

Publicitate

„TVR a fost retras ca membru al EBU din cauza neplăţii unor datorii ce totalizează 16 milioane de franci elveţieni. TVR nu va putea să participe la ediţia 2016 a Eurovision şi va pierde accesul la alte drepturi ce aparţin EBU, cum ar fi transmiterea de ştiri legate de Eurovision dar şi transmiterea altor drepturi sportive”, se arată pe site-ul Eurovision.

Ingrid Deltenre, director general EBU: „Este regretabil că suntem obligaţi să luăm această decizie. Suntem dezamăgiţi că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit niciun răspuns din partea guvernului României. În ultima perioadă, EBU a luat notă de sugestiile Ministrului de Finanţa legate de o posibilă intrare în insolvenţă ce ar putea duce la o restructurare profundă a televiziunii publice. EBU este o organizaţie non profit ce reprezintă 73 de televiziuni publice din 56 de ţări. Dacă TVR va continua să nu-şi achite datoriile, ar putea duce la o instabilitate financiară a EBU.”

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sur Sur
    Dar para.... de Andreea Marin pentru ce a fost plătită cu milioane de euro??? Hello DNA . A avut si acolo vreun.....
  • Roman Roman
    Pai nu se merita. Eurovision nu are nici o legatura cu valorile chiar si in materie de muzica ale neamului nostru. Eurovision dupa cum ne-a si demonstrat e o rampa de promovare a tot ce e stricat in lumea de azi si ridicat la rang de normalitate, valoare ceea ce e absurd.
  • d d
    @Iuli, romanilor nu le pasa de TVR! ***
  • Florina Florina
    Eu sunt curioasa de ce servicii in valoare de 10 milioane de euro! a beneficiat Romania
  • danu. danu.
    Conform France Télévisions, EBU nu va retrage de pe site-ul concursului Eurovision piesa lui Ovidiu Anton, ba chiar va fi inclusă pe albumul oficial (CD) al concursului „din curtoazie față de artist”.
  • Cri Cri
    Ar trebui sa iasa la rampa d-na Irina Radu ,pana mai ieri PDG ,si sa explice ca aceasta situatie a aparut in urma executarilor silite demarate de catre angajatii intimati .Eventual ,si d-na Camelia Patru ,coordonator cu atributii de director in departamentul economic ,ar putea oferi cateva explicatii .
  • geo geo
    Ce-am avut si ce am pierdut.
    Oricum cheltuiam o groaza de bani si ocupam locul 13, la final.
    Pentru ca piesa noastra nu este extraordinara.
    Sa ne dea inapoi si taxa de inscriere pe care am platit-o pentru participarea la Eurovision 2016.
  • Danny Danny
    Hai ca TVR-ul s-a facut de rusine rau de tot si la nivel european. Eurovisionul, pentru mine, este un festival muzical, un concurs de calitate, pe care il urmaream anual, nu ma intereseaza ce vor spune altii. E teribil ce se aude si cu posibila netransmitere a Euro 2016 si a JO de vara.
    Eu ma mai uit la TVR, dar daca nu mai transmiti nicio competitie de anvergura dintre cele cu care ti-ai obisnuit telespectatorii, asta mi se pare de neiertat.
  • qq qq
    Eu cred ca Romania merita sa participe, pe langa banii platiti pentru inscriere, Romania a promovat acest concurs printr-o gramada de promo-uri si nu ar fi corect...sa aibe putina decenta EBU si sa ceara banii esalonat cand vad si ei ca situatia tvr e sumbra...
  • Iuli Iuli
    Oricum era o prostie. Romanilor nu le pasa de Eurovision

Trimite un comentariu

sus