Skip to main content

Anunț pe pagina oficială a Eurovision: România, exclusă din competiție

 
Anunț pe pagina oficială a Eurovision: România, exclusă din competiție

Țara noastră a fost exclusă oficială de la Eurovision. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp chiar pe site-ul oficial al competiției. În anunț se menționează că European Broadcasters Union (EBU) dăduse deadline până la 20 aprilie Guvernului României să plătească datoria de aproximativ 10 milioane de euro pe care TVR o are de dat către organizația europeană ce reunește toate televiziunile publice din Europa. Datoriile televiziunii s-au acumulat din 2007, potrivit unui comunicat EBU. 

„TVR a fost retras ca membru al EBU din cauza neplății unor datorii ce totalizează 16 milioane de franci elvețieni. TVR nu va putea să participe la ediția 2016 a Eurovision și va pierde accesul la alte drepturi ce aparțin EBU, cum ar fi transmiterea de știri legate de Eurovision dar și transmiterea altor drepturi sportive”, se arată pe site-ul Eurovision. 

Publicitate

Ingrid Deltenre, director general EBU: „Este regretabil că suntem obligați să luăm această decizie. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit niciun răspuns din partea guvernului României. În ultima perioadă, EBU a luat notă de sugestiile Ministrului de Finanța legate de o posibilă intrare în insolvență ce ar putea duce la o restructurare profundă a televiziunii publice. EBU este o  organizație non profit ce reprezintă 73 de televiziuni publice din 56 de țări. Dacă TVR va continua să nu-și achite datoriile, ar putea duce la o instabilitate financiară a EBU.”

 Știre în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Dar para.... de Andreea Marin pentru ce a fost plătită cu milioane de euro??? Hello DNA . A avut si acolo vreun.....
 • Pai nu se merita. Eurovision nu are nici o legatura cu valorile chiar si in materie de muzica ale neamului nostru. Eurovision dupa cum ne-a si demonstrat e o rampa de promovare a tot ce e stricat in lumea de azi si ridicat la rang de normalitate, valoare ceea ce e absurd.
 • Conform France Télévisions, EBU nu va retrage de pe site-ul concursului Eurovision piesa lui Ovidiu Anton, ba chiar va fi inclusă pe albumul oficial (CD) al concursului „din curtoazie față de artist”.
 • Ar trebui sa iasa la rampa d-na Irina Radu ,pana mai ieri PDG ,si sa explice ca aceasta situatie a aparut in urma executarilor silite demarate de catre angajatii intimati .Eventual ,si d-na Camelia Patru ,coordonator cu atributii de director in departamentul economic ,ar putea oferi cateva explicatii .
 • Ce-am avut si ce am pierdut.
  Oricum cheltuiam o groaza de bani si ocupam locul 13, la final.
  Pentru ca piesa noastra nu este extraordinara.
  Sa ne dea inapoi si taxa de inscriere pe care am platit-o pentru participarea la Eurovision 2016.
 • Hai ca TVR-ul s-a facut de rusine rau de tot si la nivel european. Eurovisionul, pentru mine, este un festival muzical, un concurs de calitate, pe care il urmaream anual, nu ma intereseaza ce vor spune altii. E teribil ce se aude si cu posibila netransmitere a Euro 2016 si a JO de vara.
  Eu ma mai uit la TVR, dar daca nu mai transmiti nicio competitie de anvergura dintre cele cu care ti-ai obisnuit telespectatorii, asta mi se pare de neiertat.
 • Eu cred ca Romania merita sa participe, pe langa banii platiti pentru inscriere, Romania a promovat acest concurs printr-o gramada de promo-uri si nu ar fi corect...sa aibe putina decenta EBU si sa ceara banii esalonat cand vad si ei ca situatia tvr e sumbra...

Trimite un comentariu