Skip to main content

CA al TVR nu a reuşit să se întrunească astăzi, pentru a valida o nouă propunere de preşedinte-director general

 
tvr
tvr

Consiliul de Adminsitraţie (CA) al TVR nu a reuşit, astăzi, să se întrunească, pentru a desemna o nouă propunere de preşedinte-director general al instituţiei, potrivit agenţie de presă News.ro.

Publicitate

Contactat de News.ro, Alfred Bulai, numit de PSD în consiliu, a declarat ca aceasta covocare a CA-ului nu a fost statutară, întrucât consiliul nu are un preşedinte-director general şi, în acest caz, convocarea ar fi trebuit făcuta de Parlament.

De asemenea, reprezentantul ALDE în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, Cristian Hadgi-Culea, a declarat, pentru News.ro, ca a fost mai degrabă o ”tentativă de convocare”, pentru că regulamentul ar fi impus ca acest CA să fie convocat direct de Parlament, de vreme ce nu există un preşedinte-director general al televiziunii publice.

Aceste lucruri vin în contextul în care, tot astăzi, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că votul privind alegerea Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte director general al TVR, din şedinţa de luni a plenului reunit, a fost valid, iar liberalii au depus o contestaţie, la Biroului permanente reunite, prin care cer ca Parlamentul să dea o hotărâre privind validarea acestei decizii.

CONTEXT. Luni, plenul reunit a respins cea de-a doua propunere a Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obţinut în plenul celor două Camere numărul necesar de voturi pentru numirea în funcţie, anume 272.

Monica Ghiurco primise, în prealabil, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului. Monica Ghiurco, reprezentant al angajaţilor în CA, este a doua propunere de PDG pe care membrii Consiliului au înaintat-o Parlamentului, după ce George Orbean, numit de guvern în CA, a fost respins de plen.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • M. Iorgu M. Iorgu
    Greu de inteles LIPSA de reactie a salariatilor din TVR. A oricarei reactii! De sindicate nu vorbesc pentru ca nu poate fi vorba. Au tradat si au vandut!
    Poate totusi e momentul de a arata, o data in plus, daca chiar mai e nevoie care e principalul vinovat debandada, dezordinea, dezastrul din TVR. O clasa politica care plinge de mila Televiziunii Nationale dar care nu ezita sa se afunde in acest joc sinistru...
    Uite legea, nu e legea, uite cvorumul, ba nu mai e, hai cu insolventa, ba nu, ca eu n-am chef.
    Pentru ei evident nu exista in acesta ecuatie decit acarul Paun.
    Chiar isi inchipiue cineva ca in acest mod TVR-ul poate functiona?!
  • Horea Horea
    @Horea

    Măi omule, cu comentariul de mai jos, chiar n-ai gasit alta semnatura (din milioanele posibile) decat pe a mea?

    La puscarie cu tine ca si tu esti hoţ de identitati!
  • Horea Horea
    Bravo CA. Asa se arata incompetenta parlamentarilor. Zgonea, Tariceanu, Dragnea - tripleta mortala pentru Romania. La puscarie!
  • Horea Horea
    TVR-ul a ajuns o jucarie in mâna murdară a politicienilor.

    Guvernul si Presedinţia chiar nu au nimic de spus referitor la aceasta situatie?

Trimite un comentariu

sus