Skip to main content

CNA, aviz negativ pentru modificarea legii TVR astfel încât să poată intra în insolvenţă

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu susţine intrarea în insolvenţă a Televiziunii Române, forul exprimându-şi această poziţie prin vot.

Publicitate

CNA a primit o adresă de la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul al Guvernului prin care i-a fost solicitat un punct de vedere argumentat cu privire la propunerea legislativă pentru completarea legii 41/1994, astfel încât TVR să poată intra în insolvenţă.

Astăzi, mai mulţi membri ai Consiliului au spus că nu este de competenţa lor să se pronunţe cu privire la modificarea legislativă, care ar permite intrarea în insolvenţă a Televiziunii Publice.

Viorel Vasile Buda, Radu Călin Cristea şi Laura Georgescu sunt singurii membri care s-au pronunţat pentru intrarea TVR în insolvenţă.

Împotriva modificării legii astfel încât TVR să poată intra în insolvenţă s-au pronunţat următorii membri: Valentin Jucan, Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu şi Dorina Rusu.

De menţionat că punctul de vedere al forului audiovizual este consultativ.

Cum şi-au motivat votul unii membri CNA:

Radu Călin Cristea: Am dat un aviz favorabil deoarece această soluţie presupune deblocarea conturilor TVR şi elimină popririle pe utilităţi.

Răsvan Popescu: „Eu consider că legea audiovizualului nu prevede în competenţa CNA-ului administrarea financiară a oricărei televiziuni. Nu CNA-ul are competenţa în a se pronunţa asupra intrării sau nu în insolvenţă a TVR.”

Valentin Jucan: Chiar dacă în Legea Audiovizualului nu se face trimitere directă la aministrarea TVR, cred că suntem interesaţi direct de modul de funcţionare, cum îşi operează televiziunile licenţele audiovizuale pe care le-am acordat. Cred că suntem interesaţi direct dacă Televiziunea Română funcţionează sau nu.

Ce spunea adresa primită de CNA de la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul al Guvernului:

”Faţă de domeniul de activitate al instituţiei dumneavoastră şi având în vedere obiectul de reglementare al acestei iniţiative legislative, vă rugăm ca, până la data de 30.03.2016, să ne comunicaţi opinia dumneavoastră motivate privind susţinerea sau respingerea iniţiativei legislative, în vederea formulării proiectului punctului de vedere al Guvernului ce urmează să fie aprobat în şedinţa Guvernului”, a scris ministrul delegat Ciprian Bucur, într-o adresă către preşedinta CNA, Laura Corina Georgescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Daca aveti putin bun simt fata de romani, trebuie sa inchideti urgent televiziunea romana! Nicaieri nu se fura mai multi bani ca in TVR. Oamenii ar trebui sa iasa in strada, nu trebuie sa mai accepte sa plateasca nici macar un ban pentru aceasta institutie unde se fura banii romanilor!

Trimite un comentariu

sus