Skip to main content

Cozmin Guşă, audiat la DNA în dosarul lui Orban: Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani

 
cozmin-gusa-604-liviu-chiri
cozmin-gusa-604-liviu-chiri

ACTUALIZARE. "M-am întâlnit cu Ludovic Orban pe 24 martie. Nu i-am cerut bani domnului Orban pentru apariţiile la TV, nici nu mi s-a oferit niciun bani. Nu poate să existe intermediari între mine şi domnul Orban, ne cunoaştem de 15 ani", a spus Cozmin Guşă, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în dosarului lui Ludovic Orban. Declaraţia, în articol. Sorin Oancea, directorul B1 TV, este în continuare la audieri, tot în calitate de martor.

Publicitate

"Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani!" Declaraţia îi aparţine lui Cozmin Guşă şi a fost dată în urmă cu scurt timp, în faţa DNA.

Guşă ajuns în această dimineaţa la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul în care Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar, potrivit Digi 24. Orban este acuzat că i-ar fi cerut unui om de afaceri să contribuie cu 50.000 de euro la două posturi TV, pentru a-l ajuta în campania electorală.

Patronul grupului Realitatea Media a spus că nu i-ar fi cerut niciodată o sumă de bani lui Ludovic Orban în vederea promovării acestuia în campania electorală pentru alegerile locale din vara acestui an.

"Am fost citat ca martor. Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani în acest caz. Nici n-am cerut, nici nu mi s-a oferit, nici nu m-am întâlnit", a spus actionarul Realitatea despre Ludovic Orban, potrivit HotNews.ro.

Întrebat de jurnalişti ce ar fi putut să spună Orban despre el, Guşă a răspuns că "nu avea ce să spuna altceva decât că am fost amici şi contracandidaţi", făcând astfel referire la alegerile pentru Primaria Capitalei din 2008.

Declaraţia lui Cozmin Guşă, la ieşirea de la DNA

"Nu i-am cerut bani domnului Orban pentru apariţiile la TV, nici nu mi s-a oferit niciun ban. Ne-am întâlnit într-un spaţiu public, a fost o discuţie despre campanie. N-au existat discuţii legate de bani niciodată, nu poate să existe intermediari între mine şi domnul Orban, ne cunoaştem de 15 ani. A afost un eveniment nefericit în cariera domnului Orban. Regret ceea ce i s-a întâmplat. Prezenţa politicienilor nu se face contra cost. Productiile TV au nişte costuri. Legea este foarte proastă, obliga nişte posturi private să suporte nişte costuri pentru astfel de producţii. Există televiziuni de stat care pot să presteze gratis şi televiziunile private nu au de ce să suporte un astfel de cost."

Despre cazul în care Ludovic Orban este pus sub control judiciar

Procurorii spun că Ludovic Orban i-a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-şi finanţa campania pentru fotoliul de primar al Capitalei. Se întâmpla la început de martie, însă totul a prins contur trei săptămâni mai târziu. „Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri să ducă banii unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul a două televiziuni.

Procurorii DNA spun că, în schimbul celor 50.000 de euro, cele două televiziuni ar fi trebuit să-i promoveze imaginea în timpul campaniei electorale”, relatează Bogdan Ocnaru, reporter Digi24.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus