Skip to main content

Dosar penal pentru scurgere de informaţii din rechizitoriul Colectiv

 
Dosar penal pentru scurgere de informaţii din rechizitoriul Colectiv
Parchetul instanţei supreme va face cercetări într-un dosar penal pentru scurgeri de informaţii din dosarul Colectiv, după ce în presă a apărut un document de lucru al procurorilor, fapt care ar putea constitui compromiterea interesului justiţiei, a declarat marţi procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, citat de agenţia de presă News.ro.
Publicitate

Prim-ajunctul procurorului general, Bogdan Licu, care asigură interimatul la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a spus că procurorii lucrează la rechizitoriul din dosarul Colectiv, care va fi trimis în judecată în aproximativ o săptămână.

“Din păcate, după cum aţi văzut, a apărut în media un draft al rechizitoriului, de fapt, sincer, nu este nici măcar un draft, este un document de lucru al procurorilor. (…) Este ceva inacceptabil, fapt pentru care vreau să vă aduc la cunoştinţă că în cursul zilei de ieri am sesizat-o în scris pe doamna procuror şef de secţie, pentru constituirea unui dosar penal în aceasă cauză, pentru că din punctul meu de vedere s-a săvârşit infracţiunea de compromitere a interesului justiţiei”, a declarat Bogdan Licu. Acesta a precizat că există diferenţe între informaţiile prezentate în presă din documentul de lucru al procurorilor şi rechizitoriul care urmează să fie finalizat.

Bogdan Licu a precizat că cercetările nu îi vor viza pe jurnalişti, ci pe cei care au distribuit acel document de lucru al procurorilor. Potrivit Codului penal, dezvăluirea, fără drept, de mijloace de probă sau de înscrisuri oficiale dintr-o cauză penală, înainte de a se dispune o soluţie de netrimitere în judecată ori de soluţionare definitivă a cauzei, de către un funcţionar public care a luat cunoştinţă de acestea în virtutea funcţiei, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus