Skip to main content

Iuliana Marciuc, producătoarea Eurovision România: Instituţiile statului ar trebui să reacţioneze în ceasul al 12-lea

 
Foto: News.ro
Foto: News.ro

Iuliana Marciuc, producătoarea Eurovision România, a declarat pentru agenţia de presă News.ro, referitor la riscul ca România să nu poată participa la concursul de la Stockholm, că situaţia în care se află televiziunea publică în prezent este una fără precedent, iar instituţiile statului ar trebui să reacţioneze ”în ceasul al doisprezecelea”.

Publicitate

”Sunt extrem de îngrijorată, ar fi o situaţie fără precedent, s-ar pierde munca unei întregi echipe şi nu s-ar mai respecta o tradiţie”, a spus Iuliana Marciuc.

Contactată sâmbătă de News.ro, producătoarea de televiziune a menţionat că instituţiile statului nu au transmis deocamdată niciun răspuns.

”Ar trebui să reacţioneze acum, în ceasul al doisprezecelea”, a mai declarat Iuliana Marciuc.

Potrivit Iulianei Marciuc, discuţiile au fost purtate la nivel de conducere.

”Nici nu mai pot comenta situaţia în care se află conducerea TVR de luni bune. Ne afectează pe fiecare în parte şi pe toţi”, a mai afirmat producătoarea.

După finala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, care a avut loc pe 6 martie, la Baia Mare, Iuliana Marciuc declara, pentru News.ro, că va stabili un buget pentru participarea la competiţia muzicală de la Stockholm şi că se va adresa Institutului Cultural Român (ICR), Ambasadei României şi Guvernului pentru sprijin.

Televiziunea Română a anunţat sâmbătă că a primit o notificare verbală din partea reprezentanţilor European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume, potrivit căreia, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, ce depăşesc 10 milioane de euro, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Televiziunea Română solicită instituţiilor statului contactate de EBU - Parlament, Guvern, Ministerul Finanţelor - să sprijine demersul de plată şi de garantare astfel încât România să poata fi parte şi în acest an din concursul Eurovision. Ovidiu Anton a câştigat finala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, cu piesa ”Moment of Silence”. Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ted Ted
    Sa reactioneze: sa plateasca datoriile, sa desfiinteze TVR-ul actual si sa-l reinfiinteze pe o baza eficienta. Sa ia referinta numarul de salariati si bugetele principalelor 3 posturi generaliste si 3 posturi de stiri din Romania (TVR fiind un mix intre cele 2). Sa faca media pe fiecare dintre elemente: salariati si buget. Cifrele obtinute sa reprezinte numarul maxim de salariati si bugetul maxim anual pentru urmatorii cinci ani. La fiecare 5 ani se reface calculul si se stabilesc limitele pentru urmatorii 5 ani. Am avea si serviciu public de televiziune si am obtine si economii consistente la buget. Sunt convins ca in primii 10 ani s-ar recupera astfel si datoriile istorice platite la desfiintare.

Trimite un comentariu

sus