Skip to main content

Libertatea nu se mai declară tabloid. La BRAT e ziar de "ştiri generale"

 
Libertatea nu se mai declară tabloid. La BRAT e ziar de "ştiri generale"
Libertatea nu mai este tabloid, ci cotidian generalist. Decizia trecerii de la o categorie la alta a fost luată în şedinţa din 12 aprilie 2016, când consiliul director al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT) a decis prin vot schimbarea încadrării Libertatea din categoria „Tabloid” în categoria „Știri generale”, atât în ceea ce privește ediția tipărită cât și ediția online.

Publicaţia apare acum în aceeaşi categorie cu Adevărul, Jurnalul Naţional şi Evenimentul zilei. Astfel, potrivit clasificării BRAT, Click a rămas singur tabloid din România.  

Au fost prezenți 18 din cei 19 membri ai Consiliului Director BRAT, 15 au votat pentru adoptarea hotărârii, iar 3 împotrivă.

"În urmă cu doi ani a început procesul de repoziționare a brandului Libertatea, din dorința de a avansa din zona de tabloid, în cea de știri generale", arată oficialii companiei. 

Publicitate

"Urmând această strategie, Libertatea a început să abordeze consistent, într-o manieră clasică, subiecte mari, generaliste, pornind de la politică și terminând cu informațiile externe, atât în ediția online, libertatea.ro, cât și în cea tipărită. Libertatea se bazează în foarte mare măsură pe conținutul exclusiv, produs de jurnaliștii proprii, pe rețeaua de corespondenți locali și colaboratori externi precum și pe conținutul syndicated, de agenție.", au mai spus reprezentanţii Ringier

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • o mișcare menită să-i aburească pe clienții de publicitate. grav e că acest brat aprobă ceva evident mincinos!

Trimite un comentariu