Skip to main content

Ministrul Finanţelor: Insolvenţa ar proteja TVR de tot felul de procese

 
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat astăzi la Parlament că varianta insolvenţei TVR ar proteja compania de "tot felul de procese" generate de datoriile pe care le are şi i-ar asigura o dezvoltare "echitabilă, corectă", relatează Mediafax.

Publicitate

Întrebată de ce a insistat foarte mult în prezentarea trimisă Parlamentului pentru varianta insolvenţei TVR, Dragu a spus că în acest moment datoriile companiei o fac vulnerabilă în faţa unor eventuale procese, iar procesul de reorganizare i-ar asigura o dezvoltare corectă pe termen lung.

"Există în acest moment un stoc de datorii pe care Televiziunea Română îl are şi în felul acesta se pot declanşa tot felul de procese împotriva Televiziunii Române. Într-o perioadă de insolvenţă o companie poate trece printr-un proces de restructurare şi de reorganizare care să-i asigure pe termen lung o dezvoltare echitabilă, corectă", a spus ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a trimis o scrisoare Parlamentului în care expune soluţiile tehnice pentru redresarea SRTV şi a SRR, punând accent pe varianta insolvenţei şi pe avantajele ei, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Potrivit documentului înaintat Legislativului, prima variantă ar fi reorganizarea SRTV şi SRR ca două instituţii publice, finanţate integral de la bugetul de stat, din venituri proprii sau combinat. Această variantă ar presupune, printre altele, adoptarea în regim de urgenţă a unui proiect de lege care să prevadă reorganizarea SRR şi SRTv şi rectificarea Legii bugetului de stat pe anul 2016.

''Menţionăm că reorganizarea SRTv ca instituţie publică presupune că deficitul bugetului general consolidat s-ar majora la nivelul unui an cu circa 100 de milioane de lei, iar în 2016 impactul asupra deficitului bugetar ar fi de 410 milioane lei – datorii comerciale şi cheltuieli de funcţionare'', se arată în scrisoare.

O altă variantă ar fi reorganizarea ca societăţi comerciale, dar, în cazul în care nu sunt achitate datoriile restante sau societăţile înregistrează alte datorii restante, procedura de insolvenţă ar putea fi cerută de orice persoană interesată.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus