Skip to main content

Plenul reunit al Parlamentului va vota peste o săptămână noul preşedinte director-general al TVR

 
Foto: enational.ro
Foto: enational.ro

Conducerea Parlamentului a decis, astăzi, că votul în plenul celor două Camere pentru noul preşedinte director-general al TVR va avea loc săptămâna viitoare, luni, săptămâna aceasta fiind aşteptată o nouă nominalizare din partea Consiliului de Administraţie şi audierea în comisiile de cultură.

Publicitate

Anunţul privind convocarea plenului reunit al celor două Camere a fost făcut după şedinţa Birourilor reunite, de către vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru. El a menţionat că Parlamentul a primit din partea Consiliului de Administraţie al TVR o scrisoare în care menţionează că miercuri va avea loc, la sediul Televiziunii Publice, o şedinţă a Consiliului, în care se va vota o nouă nominalizare pentru şefia instituţiei.

Ioan Chelaru a precizat că, după nominalizare, comisiile de cultură se vor reuni, cel mai probabil tot miercuri, pentru audierea propunerii de preşedinte director general. Plenul reunit în care se va da votul final va avea loc lunea viitoare, începând cu ora 18.00, potrivit vicepreşedintelui Senatului.

CONTEXT. Miercurea trecută, alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care este în străinătate.

Membrii CA al TVR au cerut săptămâna trecută comisiilor parlamentare de cultură să găsească o soluţie legală, în condiţiile în care s-a înregistrat de două ori paritate la vot pentru preşedintele director general al televiziunii publice, prima dată candidând Radu Carp (PNL) şi Doina Gradea (PSD), iar a doua oară Monica Ghiurco (angajaţii TVR) şi Doina Gradea (PSD).

În cele două runde de vot s-au înregistrat câte şase voturi pentru fiecare candidat, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipsea.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus