Skip to main content

Protest spontan la TVR. 200 de angajaţi au ieşit în curte

 
TVRintrare
TVRintrare

Aproape 200 de angajati din TVR au manifestat, astăzi, în curtea televiziunii publice, faţă de situaţia în care se găseşte televiziunea, fără o conducere votată de Parlament, după două candidaturi la funcţia de preşedinte-director general respinse până acum, relatează News.ro.

Publicitate

Angajaţii au semnat o petiţie pe care o vor depune la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, în care denunţă afirmaţiile făcute de uniii politicieni că un reprezentant al angajaţilor în CA nu poate conduce TVR.

În această dimineaţă, când Consiliul de Administraţie nu a reuşit să facă o nouă propunere pentru funcţia de PDG, mai mulţi angajaţi ai televiziunii publice au ieşit în curtea institutiei.

"A fost un protest spontan, de fapt, nu poate fi neapărat numit protest, ci o ieşire a oamenilor în curte pentru a-şi exprima îngrijorarea faţă de situaţia TVR. Sindicatul nu a organizat nimic. Colegii mei au depus la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării o plângere împotriva declaraţiilor că un reprezentant al salariaţilor nu poate fi preşedinte-director general al televiziunii. Până acum ne-au condus politicienii şi uitaţi unde am ajuns” a declarat pentru News.ro Dragoş Bocănaciu, preşedintele sindicatului SPUSTV.

Potrivit acestuia, în curtea TVR ar fi ieşit, la un moment dat, aproape 200 de persoane. Într-o declaraţie pentru News.ro, Georgică Severin a criticat una dintre propunerile făcute în CA, de a o desemna pe Monica Ghiurco candidat pentru funcţia de preşedinte-director general al instituţiei, propunere care a întrunit şase voturi, la egalitate cu Doina Gradea.

”S-a ajuns şi la aberaţii. Nu am nimic cu Monica Ghiurco, dar ea e reprezentanta salariaţilor, este în conflict de interese: este aleasă de salariaţi să le reprezinte interesele şi are dorinţa de a fi şi şeful instituţiei, adică să reprezinte interesele instituţiei. Există o incompatibilitate morală, nu legală. Tu ai venit acolo fiind ales, nu numit. Spre deosebire de ceilalţi care au fost numiţi politic în CA şi teoretic îşi pierd legătura cu cine i-a numit, reprezentanţii angajaţilor rămân angajaţi ai celor care i-au ales pentru a fi în CA”, a afirmat Severin.

CONTEXT. Consiliul de Adminsitraţie (CA) al TVR nu a reuşit, astăzi, să desemneze o nouă propunere de preşedinte-director general al instituţiei, în condiţiile în care la şedinţă au participat doar 10 membri, iar pentru ca o propunere să treacă ar fi fost necesare şapte voturi favorabile, potrivit surselor News.ro.

Întruniţi la sediul TVR, membrii Consiliului de Administraţie au decis amânarea şedinţei, în condiţiile în care Cristian Hadji-Culea, reprezentantul ALDE în CA, Radu Carp, numit de PNL şi Gabriel Giurgiu, reprezentantul angajaţilor în Consiliu au lipsit, iar pentru ca o propunere să treacă, ar fi fost necesare şapte voturi pentru, lucru care, spun surse din CA, nu ar fi fost posibil.

Acest lucru vine în contextul în care, săptămâna trecută, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că votul privind alegerea Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte director general al TVR, din şedinţa plenului reunit, a fost valid, iar liberalii au depus o contestaţie, la Biroului permanente reunite, prin care cer ca Parlamentul să dea o hotărâre privind validarea acestei decizii.

La începutul săptămânii trecute, plenul reunit a respins cea de-a doua propunere a Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obţinut în plenul celor două Camere numărul necesar de voturi pentru numirea în funcţie, anume 272. Monica Ghiurco primise, în prealabil, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului. Monica Ghiurco, reprezentant al angajaţilor în CA, este a doua propunere de PDG pe care membrii Consiliului au înaintat-o Parlamentului, după ce George Orbean, numit de guvern în CA, a fost respins de plen.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    Doar 200 de angajati din 2000? Cam putin!
  • Horea Horea
    Georgică Severin:
    "Tu ai venit acolo fiind ales, nu numit. Spre deosebire de ceilalţi care au fost numiţi politic în CA şi teoretic îşi pierd legătura cu cine i-a numit..."

    Si acum ESENŢA: "şi teoretic îşi pierd legătura cu cine i-a numit"

    O GOGOMANIE mai "supremă" nu cred ca exista pentru o gandire a unui ipochimen parlamentar.

Trimite un comentariu

sus