Skip to main content

Realizatorul Digi FM Lucian Mândruță pleacă sâmbătă cu bicicleta la mare

 
Realizatorul Digi FM Lucian Mândruță pleacă sâmbătă cu bicicleta la mare
Cu bicicleta la mare, ediția din 2015

Lucian Mândruță, realizatorul emisiunii Interactiv de la Digi FM, pleacă, pentru al zecelea an consecutiv, cu bicicleta la mare. Acțiunea adună și în acest an 450 de bicicliști amatori, care vor parcurge în două zile o distanță de 305 kilometri.

“Nu e o competitie, ci un mars, iar tinta lui este de a duce cat mai multi ciclisti amatori pana la capat. Si nu, nu al puterilor, pentru ca avem un autocar in care cei obositi se pot urca pe traseu. E o cursa a solidaritatii, pentru ca misiunea fiecaruia dintre noi e sa-l ajutam pe vecinul de pluton s-o incheie cu bine” spune Lucian Mindruta, fondatorul expediției.

Publicitate

Ce presupune expediția organizată de Lucian Mândruță

Expediția începe sâmbătă, 23 aprilie, cu plecare la 8:30 din parcarea magazinului Mega Image Basarabiei. Traseul primei zile este București - Lehliu - Drajna - Amara. Cicliștii își vor petrece noaptea la Amara și vor continua a doua zi, duminică, 24 aprilie, pe traseul Slobozia - Giurgeni - Kogalniceanu - Plaja Leon din Navodari.

Întoarcerea la Bucuresti se face cu autocare, duminică noaptea. Biletele, care au costat 340 de lei de persoană, au fost epuizate încă de acum trei săptămâni.

Viteza medie de deplasare va fi de 20 de km/h, cu pauze de hidratare și hrană la fiecare 20, respectiv 40 de kilometri. În popasuri, cicliștii au la dispoziție banane, portocale, ciocolată, biscuiți și băuturi isotonice.

Convoiul de cicliști va ajunge pe plaja din Navodari în jurul orei 19.00, duminică seara.

Plaja de vârstă a ciclistilor se întinde de la 12 și până la 77 de ani. Minorii sunt obligatoriu însoțiți de părinți. Decanul de vârstă, Marin Cenusa, e un ciclist amator care parcurge în fiecare an cca 20.000 de kilometri. Cei mai mulți dintre participanți se situează însa în plaja de vârstă 25-45 de ani.

Mulți participanți sunt din București, dar există și grupuri care vin din Craiova, Brașov, Cluj sau chiar Constanța.  

În premiera, marsul la mare are o amprenta de carbon zero. Emisiile de gaze cu efect de sera ale masinilor de insotire si ale autocarelor sunt neutralizate prin achizitia de credite de carbon de la compania romaneasca Carbon Expert, in parteneriat cu ALLCOT Group.

Printre partenerii expediției de ciclism se numără Mega Image, MOL Romania, Danone, Giant Romania, Tiriac Auto, DB Schenker Romania, Coca-Cola Hellenic si Isostar.

Convoiul va fi monitorizat de Politia Romana. Cursa a beneficiat de o campanie de promovare realizata prin intermediul DigiFM si Digi24.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu