Skip to main content

Sorin Oancea, B1, audiat în cazul lui Orban. Ce a spus la ieşirea de la DNA

 
oancea
oancea

ACTUALIZARE. "Nu am avut niciun fel de discuţii despre bani sau condiţii financiare. Nu am discutat despre nicio sumă de bani pentru că este ilegal", a declarat Sorin Oancea, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Publicitate

După Cozmin Guşă (Realitatea TV) şi Sorin Oancea, proprietar B1 TV, a ajuns în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul lui Ludovic Orban, potrivit Digi 24. Orban i-ar fi cerut unui om de afaceri să vireze 50.000 de euro către două posturi TV, pentru a-l ajuta în campania electorală.

Directorul general al televiziunii de ştiri B1 TV a fost citat de procurorii DNA în calitate de martor în dosarului în care Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar.

"Acuzaţiile sunt la domnul Orban, nu la noi", a declarat Sorin Oancea, la intrarea în sediul DNA.

Declaraţia lui Oancea, via EVZ:

“Legea interzice campania pe bani. Părerea mea este că e o lege proastă, să te oblige pe tine, ca televiziune privată, să faci campanile gratuită, dar noi nu putem schimba asta. (…) Şi legea finanţării partidelor este destul de proastă. Niciodată nu s-a menţiont vreo sumă de bani. Acuzaţiile sunt la domnul Orban, nu la noi”.

Declaraţia lui Sorin Oancea, la ieşirea de la DNA:

"Nu am avut niciun fel de discuţii despre bani sau condiţii financiare. Probabil că în materialul trimis în instanţă vom vedea despre ce e vorba. Cred că este mai degraba o răzbunare între oameni politici, in care am fost menţionaţi si noi fără nicio legătură. Nu am discutat despre nicio sumă de bani pentru că este ilegal. Pare a fi o razbunare. O vad ca pe o răfuială politică."

Astăzi, la DNA, a mai venit şi Cozmin Guşă, patronul grupului Realitatea Media, pentru a fi audiat în acelaşi caz.

Patronul grupului Realitatea Media a spus că nu i-ar fi cerut niciodată o sumă de bani lui Ludovic Orban în vederea promovării acestuia în campania electorală pentru alegerile locale din vara acestui an.

Despre cazul în care Ludovic Orban este pus sub control judiciar

Procurorii spun că Ludovic Orban i-a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-şi finanţa campania pentru fotoliul de primar al Capitalei. Se întâmpla la început de martie, însă totul a prins contur trei săptămâni mai târziu. „Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri să ducă banii unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul a două televiziuni. Procurorii DNA spun că, în schimbul celor 50.000 de euro, cele două televiziuni ar fi trebuit să-i promoveze imaginea în timpul campaniei electorale”, relatează Bogdan Ocnaru, reporter Digi24.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus