Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Ştirea că un român ar putea aboli autismul şi schizofrenia, de interes pentru internauţi

 
Foto: playtech
Foto: playtech

Ştirea că un român ar putea aboli autismul şi schizofrenia a fost de interes pentru internauţii români care au distribuit-o intens pe Facebook.

Publicitate

Articolul publicat pe blogul playtech.ro a fost share-uit de aproape 1.500 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"Sergiu Paşca este neurolog. A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Cluj şi, în prezent, lucrează la Universitatea Stanford, din SUA. În cadrul unei prelegeri organizate în Cluj Napoca, Paşca a vorbit despre munca de cercetare pe care o face el acolo. Neurologul încearcă să creeze un cortex cerebral uman în laborator. Pentru asta, el se foloseşte de celule stem, care pot fi ghidate să se transforme în orice celulă a ţesutului uman. Planul lui Paşca este de a folosi componenta creierului pentru a aduna informaţii despre unele boli psihiatrice."

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe blogul Adevărul şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. playtech.ro, “Acest român ar putea aboli autismul şi schizophrenia”,

- 1490 share-uri pe Facebook.

2. Bloguri Adevarul, “Republica interlopă România”, de Cristian Delcea, 395 share-uri pe Facebook.

Din articol:

"Asupra înmormântării lui Fane Spoitoru trebuie să reflectăm şi să înţelegem câte ceva. Carnavalul morţii sale nu ne arată încotro ne îndreptăm, dar ne spune de unde venim."

3. sirb.net, “Dacă aţi folosit Sync.me, aţi făcut publice numerele tuturor contactelor voastre”, 178 share-uri pe Facebook.

Din articol:

"Sync.me a pornit ca o aplicaţie de iOS şi Android care promitea sincronizarea contactelor cu cloud-ul şi crearea unei baze de date enorme, prin care, dacă aveai aplicaţia, să vezi cine te sună chiar dacă nu ai numărul salvat în telefon. Cârligul cu care te agaţă, însă, e sincronizarea automată a pozelor contactelor din telefon cu pozele respective din reţelele sociale majore."

4. tolo.ro, “Din bucata lui de pîine, Şumi a hrănit o lume”, 141 share-uri pe Facebook.

Din articol:

"Astra începe bine, cu un avans fizic neaşteptat. Jucătorii lui Şumudică îşi lasă amprenta pe fiecare duel. Sunt atât de decişi oamenii din Giurgiu încât oala clocoteşte şi dă pe dinafară. Alibec comite trei gesturi nesportive. Zici că a luat-o razna şi vrea să fie eliminat. Cot în gâtul lui Varela. Galben! Din rostogolire, el îşi sprijină talpa de coasta lui Toşca. Nimic. Apoi, îl împinge de la spate pe acelaşi stelist, provocând accidentarea lui Niţă. Nimic. Dar Steaua nu poate reclama nedreptatea. Pentru că, pur şi simplu, „trupa roşie” face o repriză modestă. Singurul care îşi trece privirea peste orizont e Chipciu. În rest, dramă, zbucium, neputinţă."

5. Bloguri Adevarul, “O veste bună, candidatura lui Piedone”, de Ionuţ Stănescu, 107 share-uri pe Facebook.

Din articol:

"Vestea că Piedone se lasă smuls din convalescenţa proceselor de conştiinţă şi candidează la Primăria Sectorului 4 ar trebui salutată, şi nu hulită, de societatea civilă. Tinerii care au stabilit despre ei înşişi că sunt „tineri frumoşi”, atunci când şi-au luat protestul drept hobby, par tot atât de absorbiţi de estetica propriilor revolte pe cât sunt de dezinteresaţi de chipul nemachiat al lumii pe care zic că vor s-o amelioreze. Ce alt instrument mai bun ca să înţelegi cum arată de fapt societatea în care te afli decât numărul de voturi care - la şapte luni de la cel mai mare pogrom pe care corupţia l-a izbutit la noi în ţară - se vor strânge în dreptul autorului moral al acestei gropi comune?"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • CSID CSID
    Un neurolog este o persoana cu rezidentiat si calificari in neurologie. Sergiu Pasca nu a facut nici macar rezidentiatul in medicina de familie la Cluj, si si-a pierdut dreptul de practica pana si in Romania. Minciuna cu "abolirea autismului" mai mergea; asta despre calificarile lui medicale nu, ca e verificabil falsa.
  • Horea Horea
    @Iuli

    Esti tare rau OBSEDAT !
    Tu chiar te hranesti cu audiente?
    Ptofileaza-te mai bine pe seminte. Sunt cu mult mai sanatoase.
  • Iuli Iuli
    Vrem audientele de sambata si duminica, nu stiri ***. Nu ne pasa de facebrands. In loc sa platiti pentru acea firma, mai bine cumparati audientele zilnice.
  • kolo kolo
    Cam *** titlul postarii. A ABOLI are sens juridic, nu medical.
    A ABOLÍ ~ésc tranz. 1) (legi, ordine, dispoziții oficiale etc.) A declara nul printr-un ordin; a abroga; a anula; a contramanda; a revoca. 2) (instituții) A face să înceteze existența (printr-un ordin); a desființa; a lichida; a suprima. /

Trimite un comentariu

sus